Головна - Новини - У Харкові стартує міжнародна трієнале екоплакату «4-й БЛОК»

У Харкові стартує міжнародна трієнале екоплакату «4-й БЛОК»

Час прочитання: < 1 хв

Сьогодні, 3 травня, у Харкові розпочинається показ у межах міжнародної трієнале екоплаката «4-й БЛОК». Цьогоріч виставки пройдуть також у Львові, Києві, Брюсселі, Граці, Нью-Йорку та Лос-Анджелесі.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про цьогорічну трієнале?

Темою цьогорічної трієнале стало поняття «reimagine» — переуявлення, переосмислення місця людини в навколишньому середовищі, суспільства, природи, нашого життя зараз і у майбутньому під кутом жорстоких реалій сьогодення.

«Це важливо зараз, коли людство стоїть над прірвою чергової світової війни, яка реально загрожує самому існуванню нашої планети. Цьогоріч надійшло 1300 постерів із 40 країн світу», — йдеться у пресрелізі.

3 травня відкривається експозиція у Харківській державній академії дизайну та мистецтв, триватиме вона два місяці. Також плакати розмістять в центрі міста на забитих ДСП вікнах.

Крім цього, зараз у австрійському Граці у вуличному просторі в центрі міста експонуються топ-100 плакатів, відібраних кураторами трієнале.

Також виставки відкриються в академіях мистецтв Києва і Львова, та в просторах Брюсселя, Нью-Йорка і Лос-Анджелеса.


Читайте також:


В чому суть трієнале?

Міжнародна трієнале екоплаката «4-й БЛОК» — це наймасштабніша дизайнерська акція в Україні, що раз на три роки влаштовується у Харкові. Трієнале вперше організована у 1991 році в пам’ять пʼятої річниці Чорнобильської катастрофи. З того часу за 33 роки відбулось 11 фестивалів плакатного мистецтва. 

Мета трієнале — об’єднати соціальну та екологічну проблематику, візуальні інновації та новітні тенденції у міжнародному плакатному дизайні, демонструючи в кожній новій експозиції свіже плакатне мистецтво з усього світу, яке має екологічне спрямування, конотацію та вплив. 

«Війна в Україні триває. Харків, як і багато інших міст України, щодня піддається ракетним атакам і жорстоким бомбардуванням збройних сил росії. Але, всупереч складним обставинам, трієнале “4-й БЛОК” продовжує 33-річну традицію. Ми маємо вистояти у боротьбі проти зла і перемогти, щоб мати змогу творити справедливе майбутнє», — йдеться в пресрелізі проєкту.

 Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк