Головна - Новини - У Харкові пройшла акція на честь жінок, які загинули, захищаючи Україну

У Харкові пройшла акція на честь жінок, які загинули, захищаючи Україну

Час прочитання: < 1 хв

8 березня громадські діячки Харкова провели заходи, присвячені пам’яті мешканок, які загинули під час російсько-української війни. Вони також нагадали про необхідність перейменування вулиці Новгородської.

«Люк» ділиться подробицями.

П’ятничним ранком 8 березня у Харкові відбулася акція, присвячена харків’янкам, які загинули під час російсько-української війни. У ній взяли участь кілька десятків харківських активісток та волонтерок, зокрема з ініціативи «Гроші на ЗСУ». Організатором виступила громадська організація «Сфера».

Перша акція пройшла біля будівлі Харківської обласної військової адміністрації. Під час загальнонаціональної хвилини мовчання учасниці акції вшанували пам’ять загиблих на війні військовослужбовиць. У руках вони тримали тематичні плакати, прапори України та портрети харків’янок, які віддали життя, захищаючи країну:

  • Яни Червоної
  • Дар’ї Філіп’євої (Аріани)
  • Владислави Черних
  • Ольги Семидьянової
  • Яни Рихліцької
  • Надії Смук
  • Іванни Воєвидко
  • Юлії Шевченко 
  • Ганни Бєляєвої
  • Ельвіри Щемур

Читайте також:


Після цього організаторки рушили до вулиці Новгородської, де з’явився стінопис про необхідність її перейменування на честь Яни Червоної. Вона була бійчинею 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна». Загинула у квітні 2019 року внаслідок російського обстрілу. 

Акція 8 березня біля будівлі Харківської обласної військової адміністрації. Фото: Кристина Пашкіна

Акція 8 березня біля Харківської обласної військової адміністрації. Фото: Кристина Пашкіна

Акція 8 березня на честь загиблих харків'янок-військових біля Харківської обласної військової адміністрації. Фото: Кристина Пашкіна

Акція 8 березня на честь загиблих харків'янок біля Харківської обласної військової адміністрації. Фото: Кристина Пашкіна

Стінопис на вулиці Новгородській на честь Яни Червоної. Фото: Кристина Пашкіна

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото — Кристина Пашкіна

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк