Головна » Новини » НАТО виділить сім мільйонів доларів на амуніцію для жінок-військових

НАТО виділить сім мільйонів доларів на амуніцію для жінок-військових

Час прочитання: < 1 хв

Країни НАТО виділять сім мільйонів доларів на спорядження для жінок-військових.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо?

Міністерство оборони України, посилаючись за заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, заявило, що країни НАТО закуплять десять тисяч уніформ, взуття і інше необхідне спорядження.

«Сьогодні ми робимо крок, щоб забезпечити українських військовослужбовиць необхідним спорядженням. Країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США для цієї мети», — заявив Блінкен.


Читайте також:


Що цьому передувало?

Перемовини з НАТО щодо виробництва жіночої військової форми велися з 2023 року. А у березні цього року Україна домовилась з Північноатлантичним альянсом про впровадження гендерної рівності у Силах оборони України.

А у квітні представники Міноборони зустрілись з канадськими військовими в межах проєкту PROTECT2 та обговорили нові правила для гендерно чутливої мови та підвищення потенціалу жінок на керівних та бойових посадах ЗСУ.

Ключові ініціативи стосуються:

  • західного досвіду та співпраці з НАТО;
  • гендерно чутливої мови та доступу жінок до лідерських ролей;
  • обміну знаннями з країнами НАТО, спільних проєктів, кар’єрного розвитку;
  • організації навчань для 200 гендерних радників, інтеграції рівності в оборонну стратегію.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк