Головна - Новини - П’ять українських проєктів перемогли на конкурсі Architecture MasterPrize 2023

П’ять українських проєктів перемогли на конкурсі Architecture MasterPrize 2023

Час прочитання: 2 хв

На міжнародному конкурсі Architecture MasterPrize 2023 відзначили дев’ять українських проєктів. П’ять із них перемогли в основному конкурсі.

«Люк» розповідає про проєкти-переможці.

Що це за конкурс?

Architecture MasterPrize — міжнародний конкурс, який сприяє оцінці якісного архітектурного дизайну. Премія приймає заявки від дизайнерів з усього світу, відзначаючи креативність та інновації в сферах архітектури, ландшафтного дизайну та дизайну інтер’єру. 

Переможців обирає журі, що складається з архітекторів. Цього року вони відзначили дев’ять українських проєктів, п’ять з яких перемогли у основному конкурсі.


Читайте також:


Які українські проєкти перемогли?

У номінації «Workplace Interior 2023» переміг офіс в історичній будівлі по вулиці Шота Руставелі в Києві від TEMP PROJECT. «Білі стіни, світлі відтінки дерева та скляні перегородки створюють комфортний фон для розумової роботи», — зазначають автори проєкту. В просторі використані деталі, що збереглись від оригінального інтер’єру.

У номінації «Hospitality Architecture» переміг Hay Boutique Hotel and SPA від архітектурного бюро YOD Group. Готель має огляд 360 градусів, а його фасад, тераси та балкони прикрашають різноманітні трави, дерева та ягідні кущі.

Мансарда у ЖК «Поділ Престиж» авторства Яни Молодих перемогла в номінації «Apartments Interior». Інтер’єр квартири «відповідає контексту Подолу», а дизайнерка прагнула «передати через нього культурний код»

архітектура

архітектура

архітектура

архітектура

архітектура

Дизайни двох квартир від Between The Walls перемогли у номінації «Conceptual Interior». Квартира Old&New на невеликій площі поєднує кілька різних стилів без плавних переходів між ними. У квартирі Marballoon автори намагалися підкреслити красу загальноприйнятого поняття неправильної форми, тому кожна кімната квартири різна, проте не втрачає при цьому загального лейтмотиву інтер’єру. 

В номінації «Furnishing» переміг проєкт крісла UMI від WOO дизайнера Ростислава Сорокового. Дизайнер прагнув створити об’єкт, який би нагадував м’яку скульптуру, а не предмет меблів. 

Також українська студія Yakusha перемогла в номінації Small Firm of the Year, присвяченій невеликим дизайн-студіям. Почесну відзнаку також отримала BOGDANOVA BUREAU з шоурумом Mukha у Відні та ще один проєкт YOD Group — бар HRAM.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк