Головна - Новини - Харківський театр ляльок запрошує дітей переселенців на арттерапію

Харківський театр ляльок запрошує дітей переселенців на арттерапію

Час прочитання: 2 хв

Харківський театр ляльок відкрив реєстрацію на арттерапевтичний проєкт «Мої лялькові історії». Учасниками можуть стати діти від 6 до 15 років з сімей, які покинули домівки через війну.

«Люк» розповідає про проєкт детальніше.

Що це за проєкт?

«Мої лялькові історії» — арттерапевтичний проєкт, в межах якого проходитимуть щотижневі заняття для дітей з родин, які були вимушені переїхати через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Курс триватиме два місяці. Діти зможуть відвідати одне заняття з терапевтичного театру ляльок і одне музичне терапевтичне заняття. 

«На заняттях з лялькотерапії діти створюватимуть ляльок і простір навколо, в якому оживлятимуть персонажів, відчують себе акторами, художниками та режисерами власних історій,розповідають організатори.

Гра з лялькою робить безпечний простір для творчості та гри дітей, сприяє вираженню почуттів, зменшенню тривожності, підвищує впевненість у собі. Виготовлення і оживлення ляльки — захопливий процес, що розвиває дрібну моторику, уяву, фантазію, концентрацію уваги і емоційний інтелект».

Гра допоможе дистанціюватися від травматичного досвіду і перенести його у метафоричну театральну площину, вийти зі стану заціпеніння і повертнути відчуття контролю «тут і зараз».

Також на групових заняттях діти і підлітки познайомляться з однолітками, зможуть проявити себе як індивідуально, так і в командній грі. 

«Кожне заняття буде унікальним та матиме свою тему. Курс розроблений професійними лялькарями у співпраці з німецькою лялькотерапевткою та психологом», — пояснюють у театрі.

Заняття пройдуть в Києві, Харкові та ірландському місті Брея.


Читайте також:


Як потрапити на курс?

Щоб записатись на курс у Харкові, необхідно перейти за цим (для дітей 6-9 років) або цим (для дітей 10-15 років) посиланням. 

Всі заходи в межах курсу безкоштовні за умов попередньої реєстрації.

Заняття для учасників 6-9 років проходитимуть щосуботи з 3 лютого по 23 березня та триватимуть з 15:00 по 18:30. Для учасників 10-15 років — щонеділі з 04 лютого по 24 березня (з 15:00 по 18:30).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк