Головна - Новини - Відновлення головного корпусу університету імені Бекетова оцінили у 121 мільйон гривень

Відновлення головного корпусу університету імені Бекетова оцінили у 121 мільйон гривень

Час прочитання: 2 хв

Головний корпус Харківського національного університету міського господарства (ХНУМГ) імені О.М. Бекетова, який постраждав внаслідок російських обстрілів, планують відновити за 121 мільйон гривень.

«Люк» розповідає деталі.

Що відомо про відновлення корпусу?

Харківський національний університет імені Бекетова оголосив торги на відбудову головного навчального корпусу. Очікувана вартість — 121,2 мільйонів гривень, йдеться на на сайті системи публічних закупівель Prozorro.

Підрядником виступає ТОВ «Будівельна компанія “ВІС”», що раніше брала участь у відбудові інших об’єктів, постраждалих від бойових дій.

Роботи з відновлення мають розпочатися в серпні 2024 року. Оцінка вартості включає ремонтно-будівельні роботи, відновлення інженерних мереж, а також ремонт фасадів і даху. Також, згідно з документацією, в університеті планують зробити найпростіше укриття.

За планом, роботи триватимуть до 5 грудня 2025 року. Будівлю планують відновити у тому ж вигляді, який вона мала до влучання російської ракети.


Читайте також:


Що передувало?

Вранці 5 лютого 2023 року росіяни завдали двох ракетних ударів по історичному центру Харкова. Одна з ракет влучила у п’ятиповерховий центральний корпус ХНУМГ імені О.М. Бекетова на вулиці Маршала Бажанова. Інша пошкодила історичні будівлі на сусідньому Куликівському узвозі. Постраждали п’ятеро людей.

бекетова

бекетова

бекетова

Головний корпус Харківського національного університету імені О.М. Бекетова

В університеті зруйновані декілька поверхів, лабораторне обладнання, пошкоджено науково-дослідний центр «Мегаполіс». Також постраждав музейний комплекс ХНУМГ — один із найстаріших музеїв Харкова, створений у 1939 році. Раніше там проходили зустрічі з мистецтвознавцями, краєзнавцями, вченими, відбувались художні виставки, камерні музейні вечори, круглі столи і конференції.

Це була не перша атака на цей виш. 23 липня 2022 року, коли росіяни обстріляли центр Харкова зі ствольної артилерії, один зі снарядів упав на подвір’я перед головним корпусом університету. Вибуховою хвилею та уламками снаряду пошкодило майже всі вікна університету, зону студентського відпочинку, огорожу. Також уламки побили фасад п’ятиповерхової житлової будівлі навпроти університету. Тоді ніхто не постраждав.

Текст — Олександра Пономаренко, фотографії — Катерина Переверзева, обкладинка — Макс Бурєнок

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк