Головна - Новини - Фотокнига Владислава Краснощока «Больнічка» зайняла друге місце на конкурсі в Арлі

Фотокнига Владислава Краснощока «Больнічка» зайняла друге місце на конкурсі в Арлі

Час прочитання: < 1 хв

Престижна премія Rencontres d’Arles нагородила фотокнигу харківського художника Владислава Краснощока «Больнічка».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Фотощоденник Владислава Краснощока «Больнічка» зайняв друге місце на конкурсі фотокниг в Арлі Rencontres d’Arles у категорії «Авторська книжка».

«На конкурсі фотокниг в Арлі перше місце посіла пачка паперу А4 з протягнутою пружиною на малому ребрі. 2-ге ж місце посіла «Больнічка», з чим усіх нас і вітаю!»написав він.

«Больнічка» — фотографічний щоденник Владислава Краснощока, який він знімав, працюючи в медичній сфері у якості хірурга. Робота над книгою зайняла понад 12 років.

«Сюрреалістична розповідь, сповнена жорсткого лікарського гумору, ілюструє хворобливий стан пострадянської медичної системи в Україні: важка праця в умовах застарілої інфраструктури та мізерна заробітна платня медичних працівників неспівмірні з тією відповідальністю, яку вони мають на себе брати», — йдеться в анотації до книги на сайті Музею Харківської школи фотографії.

arl3

arl2

arl


Читайте також:


Хто такий Владислав Краснощок?

Владислав Краснощок — художник, представник Харківської школи фотографії. З 1997 по 2002 роки навчався на стоматологічному факультеті Харківського державного медичного університету. В 2004-2018 працював у Харківській державній клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О.І. Мещанінова. Фотографією займається з 2008-го.

У 2010 році став учасником групи «Шило» разом з Сергієм Лебединським, Вадимом Трикозом та Василісою Незабаром

«Окрім документальної фотографії, що естетично трансформується завдяки технічним маніпуляціям, працює з анонімною архівами та ручним розфарбуванням — прийомами, що сформувалися в харківській фотографії ще від кінця 1970-х років. Також поєднує кадри із об’ємними скульптурними об’єктами. Займається станковою і друкованою графікою та стріт-артом», — йдеться про митця на сайті Музею Харківської школи фотографії.

З 2022 року активно фіксує російське вторгнення в Україну.

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк