Головна - Новини - «Книжковий арсенал» оголосив дати наступного фестивалю. Серед спеціальних гостей — Харківський ЛітМузей

«Книжковий арсенал» оголосив дати наступного фестивалю. Серед спеціальних гостей — Харківський ЛітМузей

Час прочитання: 2 хв

Вдруге за час повномасштабного вторгнення у Києві відбудеться фестиваль «Книжковий арсенал». Цього року спеціальним гостем стане Харківський літературний музей, який представить свою програму «П’ятий Харків».

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Що планується?

Фестиваль «Книжковий арсенал» відбудеться з 30 травня по 2 червня 2024 року. 

Фестиваль складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку, який буде проходити на першому поверсі «Старого арсеналу».

В якості операторів продажу книжок запрошують як окремі видавництва, так і книгарні, які представлятимуть видання у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Література для дітей і підлітків», «Мальописи».

У фокусі фестивалю — книги про війну, що вийшли після 2014 року, та видання, створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок». 

Задля безпеки учасників ярмарку та подій у «Мистецькому арсеналі» доступне найпростіше укриття.


Читайте також:


Що ще планується у програмі?

У програмі цьогорічного «Книжкового арсеналу» відбудуться події:

  • у межах фокус-теми фестивалю;
  • літературної програми;
  • програми для дітей та підлітків;
  • спеціальної програми від українського PEN;
  • професійні події для видавців.

Для «Книжкового арсеналу» спеціальну програму підготували організатори фестивалю «П’ятий Харків», зокрема, Харківський ЛітМузей. На п’яти сценах фестивалю пройдуть лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання.

Як податися на участь?

Одночасно з анонсом фестивалю «Книжковий арсенал» починає прийом заявок на участь у ярмарку. Дедлайн — 29 лютого 2024 року. Докладніше про умови участі можна дізнатись за посиланням.

Подати свої роботи можна у двох секціях: «Видавці» та «Книгарні». До 22 березня 2024 року всім аплікантам на вказані у заявках електронні скриньки надішлють відповіді про результати набору.

Що це за фестиваль?

«Книжковий арсенал» — міжнародна подія, організована «Мистецьким арсеналом». Фестиваль відбувається з 2011 року, і став однією з найбільш впливових літературно-мистецьких подій Східної Європи. У 2019 році отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу»

Генеральна директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта зазначає, що «Книжковий арсенал» займається «створенням живильного середовища, у якому народжується нове і важливе, обговорюється складне і гоїться болюче».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк