Головна - Новини - Українська молодь отримає державну допомогу, щоб придбати книжки

Українська молодь отримає державну допомогу, щоб придбати книжки

Час прочитання: < 1 хв

Парламентарі затвердили закон про підтримку книгарень та надання державної допомоги, за яку можна прибати книжки українського виробництва.

На допомогу можуть розраховувати українці, яким цьогоріч виповнюється 18 років.

«Люк» ділиться подробицями.

Вчора, 22 травня, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, згідно з яким молодь зможе отримати державну допомогу, за яку можна прибати вітчизняні книжки. Також новий закон уточнює перелік документів для надання книгарням державних субсидій, що компенсуватимуть їм орендну плату за приміщення. 

Державна допомога діє на придбання видань українською мовою у паперовій або електронній формі (наприклад, аудіокнижки та видання для людей з порушеннями зору). Для цього українці, які цьогоріч досягли 18 років, мають скористатися Єдиним державним вебпорталом електронних послуг «Портал Дія» або мобільним застосунком «Дія».

Над програмою з надання державної допомоги на придбання книг працювали команди Українського інституту книги, МКІП та Міністерства цифрової трансформації. 


Читайте також:


«Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання й просуватиме українську книгу, зокрема серед молоді», — підсумував т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України (МКІП) Ростислав Карандєєв.

Реалізація програми має розпочатися вже з 1 липня цього року. Одразу після набрання законом чинності МКІП направить його на узгодження до інших центральних органів влади.  

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк