Головна - Новини - Книга року-2023. Журі оголосило переможців премії від ВВС

Книга року-2023. Журі оголосило переможців премії від ВВС

Час прочитання: < 1 хв

Журі премії «Книга року BBC-2023» оголосило переможців цьогорічного конкурсу. Ними стали роботи Євгенії Кузнєцової, Івана Малковича та Ростислава Семківа.

«Люк» розповідає детальніше.

Хто став лауреатом премії «Книга року BBC-2023»?

14 грудня в книгарні Readeat оголосили переможців цьогорічної премії «Книга року BBC-2023» у кожній з номінацій:

  • «Книга року BBC 2023» — «Драбина» Євгенії Кузнєцової;
  • «Дитяча книга року BBC 2023» — «Анна Ярославна: київська князівна — королева Франції» Івана Малковича;
  • «Есеїстика» — «Пригоди української літератури (від романтизму до постмодернізму)» Ростислав Семків.

Переможець у кожній номінації отримає грошову винагороду у розмірі 1000 фунтів стерлінгів (близько 46 тисяч гривень). Також видавці книг-переможців зможуть використовувати логотип премії на наступних накладах цих книг.

Що передувало?

29 грудня журі щорічної премії оголосило фіналістів конкурсу у трьох номінаціях: «Книга року BBC», «Дитяча Книгу року BBC» та «Книга року ВВС — Есеїстика» за 2023 рік. Туди потрапили роботи чотирьох харків’янок. 

Цьогоріч журі представляли професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія» Віра Агеєва, письменниця Світлана Пиркало, блогер Віталій Чепинога, професор Канзаського університету Віталій Чернецький та головна редакторка «BBC Україна» Марта Шокало.


Читайте також:


Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк