Головна - Новини - Інститут книги розробив інтерактивну мапу книгарень України

Інститут книги розробив інтерактивну мапу книгарень України

Час прочитання: < 1 хв

Український інститут книги створив інтерактивну мапу книжкових крамниць України, аби популяризувати читання. Зараз на мапі близько 450 закладів, але її можна доповнити, надіславши дані книгарні на email.

«Люк» розповідає детальніше.

Український інститут книги презентував інтерактивну мапу книгарень країни, аби сприяти популяризації читання та наблизити книжку до українського читача. 

Мапу розробила студентка інституту філології КНУ імені Шевченка Катерина Плевако під керівництвом фахівчині Інституту книги Віри Карасьової.

«Підтримка і розвиток читання є неможливими без розвитку книжкової екосистеми України, — сказано на сайті Інституту. — Набуття звички читання як щоденної практики впливатиме не лише на формування читацької грамотності та якість здобуття освіти, але також на розвиток критичного мислення, самореалізацію українців та розвиток людського потенціалу загалом».


Читайте також:


Мапу створено на основі Google Maps. У першому шарі зібрана інформація про головні книгарні України. Найближчим часом з’являться також шари з літературними музеями та книжковими фестивалями.

Зараз на мапі є близько  450 книгарень. Враховуючи стрімкий розвиток книжкової екосистеми України, Інститут книги запрошує допомогати зі збором інформації. Планується періодично оновлювати дані на мапі, тому ви можете додати ще не позначені книгарні, надіславши листа на електронну пошту: vira.karasjova@ubi.org.ua — у темі листа треба зазначити «Інтерактивна мапа».

Інститут книги розробив інтерактивну мапу книгарень України
Інтерактивну мапу книгарень можна доповнювати

Текст та обкладинка Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк