Головна » Новини » На Харківщині без тендера уклали угоду на будівництво укриття з фірмою, що пов’язана з ОПЗЖ та рф

На Харківщині без тендера уклали угоду на будівництво укриття з фірмою, що пов’язана з ОПЗЖ та рф

Час прочитання: 2 хв

Близнюківська селищна рада без тендеру уклала угоду на будівництво укриття в лікарні за майже 80 мільйонів гривень з фірмою, що пов’язана з забороненою партією ОПЗЖ та рф.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» розповідає детальніше.

Що сталося?

У червні 2024 року Близнюківська селищна рада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Харківбудсервіс» про будівництво укриття за 83,89 мільйона гривень. Пізніше угоду було розірвано, а нового підрядника обрали без торгів.

Ним стало ТОВ «Проектний альянс», вони обіцяють побудувати укриття за меншу суму — 79,41 мільйона гривень.

Як зазначили в ХАЦ, в обґрунтуванні представники селищної ради зазначили, що попередній підрядник протягом двох місяців не розпочав роботи, і з ним розірвали угоду. Це вже не перший випадок, коли «Харківбудсервіс» не може розпочинає роботи, після чого з ним розривають угоду.

Голова селищної ради Геннадій Король зазначив, що було кілька варіантів підрядників. Окрім «Проектного альянсу», розглядали підприємства з Дніпра та Києва, однак цей підрядник запропонував найкращу ціну.

«Вони сказали, що мають вже ремонтні бригади в Близнюках, склади і запропонували зменшити суму на кілька мільйонів. Ми на це подивилися, зраділи і вже 900 тисяч перерозподілили на інші потреби», — передає ХАЦ слова очільника громади.


Читайте також:


Що відомо про цю компанію?

ТОВ «Проектний альянс» засновано три роки тому, наразі компанія отримала замовлень на понад 1,2 мільярди гривень. Вони брались за реконструкцію соціальних об’єктів, будівництво у сферах тероборони та зведення фортифікацій. Лише цього року ХОВА перерахувала компанії 266 мільйонів гривень.

Власниками ТОВ «Проектний альянс» є Андрій Колос та Олександ Сорочинський. Колос — колишній начальник департаменту економіки ХОВА, а також член виконкому Харківської обласної ради, який колись балотувався від ОПЗЖ. Тоді ж він був помічником нардепа Олександра Фельдмана (колишній «регіонал» та член ОПЗЖ)

Олександр Сорочинський, за інформацією видання, мав раніше бізнес з громадянином росії. У 2013 році суд постановив ліквідувати їхню спільну компанію, але вони досі цього не зробили.

Також на початку 2023 року, коли «Проєктний альянс» активно отримував підряди ХОВА, серед його засновників був Ігор Рожков. Людина з таким самим ім’ям в російських реєстрах зазначена як громадянин рф, який є засновником кількох російських будівельних фірм. Родина Рожкова, до якої входить і його брат Микита Рожков — депутат Харківської райради, теж від ОПЗЖ, — свого часу активно вела бізнес в рф.

ukryttia3

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк