Головна - Новини - Платформа Buy Me a Coffee йде з України, а «Люк» йде з Buy Me a Coffee

Платформа Buy Me a Coffee йде з України, а «Люк» йде з Buy Me a Coffee

Час прочитання: 2 хв

Краудфандингова платформа Buy Me a Coffee припинила реєстрацію нових користувачів з України. Також із 14 серпня буде неможливо вивести кошти на українські банківські картки. 

«Люк» розповідає, що відбувається і де ще нас можна підтримати, якщо не на Buy Me a Coffee.

Що сталося із Buy Me a Coffee?

5 серпня 2024 року стало відомо, що деякі користувачі американської онлайн-платформи для збору пожертв Buy Me a Coffee не могли вивести зароблені кошти на банківські рахунки в Україні​. Згодом з’явилась інформація, що через оновлення правил нові користувачі з України взагалі не зможуть зареєструватися на сервісі.

Buy Me a Coffee

У Buy Me a Coffee пояснили, що це рішення зумовлене різними чинниками, зокрема «необхідністю відповідати суворим стандартам законодавчих вимог».

«Оскільки приблизно 20% території України підпадає під дію санкцій, стало надзвичайно складно точно перевіряти та контролювати місця розташування, що створює значні ризики помилок», — заявили у Buy Me a Coffee.

Наразі українські автори змушені шукати альтернативні способи виведення коштів. Вивести гроші напряму через такі міжнародні платіжні системи як Wise чи Payoneer можна до 14 серпня — після цього єдиним методом буде вивід через сервіс Stripe, який не працює в Україні.

Як тоді підтримати «Люк», якщо не через Buy Me a Coffee?

Наша команда вирішила закрити акаунт на Buy Me a Coffee через неоднозначну політику компанії. Також у майбутньому ми не використовуватимемо сторонні платформи і сервіси для отримання допомоги від наших читачів.

Регулярна фінансова підтримка від читачів — це єдиний спосіб, у який може існувати відкрита й незалежна журналістика.

Ми віримо, що зміни — це спільнодія небайдужих. Тому разом з читачами ми формуємо культуру нового часу, збираємо на одному майданчику активних людей, які хочуть самі визначати майбутнє міста.

Відтепер підписку можна оформити безпосередньо на сайті «Люка» буквально в два кліка:

Разовий платіж
Місячна підписка
100 грн
250 грн
500 грн
Своя сума

Скасувати підписку можна написавши нам на пошту: lyuk.media@gmail.com

Підтримуючи «Люк» фінансово, ви стаєте частиною нашої спільноти — тих, хто вміє дивитися серцем та бачить Харків таким, яким він завжди був: авангардним українським містом. І вірить у нього попри все.

Бути у спільноті — це підписка на майбутнє; активна дія, яка сприяє розвиток тієї культури та цінностей, до яких ми спільно прагнемо.

Ми ходимо на розважально-освітні івенти, збираємось у штаб-квартирі і робимо загальні зідзвони, аби разом впливати на майбутнє нашого міста. Разова або щомісячна підтримка видання допоможе нам і далі тримати курс на якісну журналістику без клікбейта, чорнухи та низькосортної реклами. Або просто нагадає нам: «Те, що ви робите, — важливо».

Серед бонусів, які ви отримаєте: доступ до електронних версій журналів, відео-дайджест новин, екскурсії містом від команди, знижка на мерч і навіть безкоштовні друковані примірники журналів.

Текст — Олександра Пономаренко, обкладинкаКатерина Переверзева, колаж — Макс Бурєнок

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк