Головна - Новини - У центрі Харкова законсервують чотири будинки за майже 40 мільйонів гривень

У центрі Харкова законсервують чотири будинки за майже 40 мільйонів гривень

Час прочитання: < 1 хв

Харківська міська рада та Харківська обласна військова адміністрація планують витратити близько 40 мільйонів гривень на протиаварійні та консерваційні роботи у чотирьох будинках в центрі міста.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» розповідає детальніше.

Що відомо про угоди?

Департамент з відбудови, благоустрою та реконструкції Харківської міськради уклав угоду на суму 17,65 мільйонів гривень на ремонт у першому під’їзді багатоквартирного житлового будинку по проспекту Незалежності, 1, який є пам’яткою архітектури.

Планується виконання протиаварійних та консерваційних робіт: демонтаж залишків конструкцій покриття покрівлі, демонтаж перекриттів, зовнішніх і внутрішніх стін, перегородок, залишків віконних та дверних блоків, сходового маршу, плит перекриття та ін.

Крім цього, за 13 мільйонів гривень законсервують навчальний корпус Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна по вул. Мироносицька, 1. Будівля також є пам’яткою архітектури місцевого значення. Цей корпус було зруйновано внаслідок російського обстрілу ще на початку повномасштабного вторгнення. 

Там планується влаштування тимчасового покриття покрівлі з організацією зовнішнього водоскиду, капітального ремонту, спрямованого на заміну та укріплення систем інженерного забезпечення, укріплення конструктивних елементів та частин пам’ятки, що не становлять предмету її охорони, а також ремонту (реставраційного) покрівлі, фасадів та інтер’єрів пам’ятки.

Крім того, раніше на проведення невідкладних консерваційних робіт будівлі по вулиці Мироносицькій, 2 департамент капбудівництва Харківської ОВА уклав угоду з ПАТ «Трест-Житлобуд-1» на суму один мільйон гривень.

В травні цей же підрядник виграв ще один тендер на 4,2 мільйона гривень — гроші підуть також на консерваційні та протиаварійні роботи. Ще 1,2 млн грн планують заплатити ПАТ «Трест Житлобуд-1» за роботи з утилізації сміття під час проведення консерваційних робіт.

«Житлобуд-1» займеться консервацією ще однієї будівлі поряд — будинку по вулиці Чернишевській, 21. Вартість консервації та першочергових ремонтних робіт становить 2,9 млн грн. Крім того, окремий договір вартістю 799 000 грн підписали на утилізацію сміття.


Читайте також:


Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк