Головна - Новини - «Вибори», шахи і шовкодрук. «Люк» та «Килим» проведуть подію на фестивалі «Харківське море»

«Вибори», шахи і шовкодрук. «Люк» та «Килим» проведуть подію на фестивалі «Харківське море»

Час прочитання: 2 хв

22 червня «Люк» спільно з творчою групою «Килим» відкриють спільну локацію в межах фестивалю «Харківське море».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про подію?

Локація буде працювати у дворі простору DRUK та включатиме у себе ряд активностей:

  • гра в шахи та настільні ігри  — як данина улюбленому заняттю літніх людей поруч із Держпромом;
  • «голосування» за зміни в місті, які впроваджували герої нашої серії текстів «Ідемо по міських головах» (наприклад, можна буде «проголосувати» за заміну СКП «Харківзеленбуд» на капібар);
  • вільний мікрофон з 16:00, де кожен зможе прочитати свою прозу, поезію або презентувати власний проєкт. Головна вимога — всі виступи мають виконуватись українською мовою.

Крім цього, на події буде можливість отримати газету «Харків, де твоє обличчя?», закастомити власний одяг за допомогою шовкодруку та взяти участь в арт-сейлі, де митці зможуть показати та продати свої роботи.

Також на локації буде працювати своп-маркет, де можна обміняти свої речі на речі інших людей (вони мають бути у хорошому стані).

Подія почнеться о 13:00 та відбуватиметься у дворі простору DRUK (Гончарівський бульвар, 10/2).

«Харківське море»

Читайте також:


Що ще відбуватиметься на локації?

Крім нашої з «Килимом» події на локації відбуватиметься одноденна поп-ап виставка у галереї «Творче Нежить», де можна презентувати будь-які мистецькі роботи.

О 12:00 відбудеться показ аматорських робіт «В розробці». Туди увійшла нова вистава природного театру «Очерет», читка Драматурнічної лабораторії, читка Ірини Роженко «Душа і тіло»,  панкфутуристичні етюди від ОПГ, читка п’єси Олега Михайлова «Казка про мертву Царівну» та поетичний виступ лабораторії «Квант Часу».

О 19:00 розпочнеться пітчинг проєктів, де кожен охочий може розповісти про свою ініціативу за 5 хвилин.

Що це за фестиваль?

Фестиваль «Харківське море» організовується командами кількох проєктів: плейбек-театрів «Нема» та «Кочівники», а також творчою спілкою «Химери».

«Здається, море у Харкові — це щось неможливе та невловиме. Але ми все ж спробуємо вхопити, дослідити його та все, що трапиться нам на шляху: спогади про місця, яких вже немає, імена тих, хто віками творив це місто, голоса тих, хто творитиме його завтра», — розмірковують організатори.

Гостям і учасникам фестивалю пропонують поставити собі питання «хто ми є?»: «периферія двох держав чи фронтир, обрубаний транспортний вузол, місто заводів чи місто студентів, культурний центр чи місто біля уявного моря?».

Програму фестивалю можна дізнатись за посиланням.

Хто такі «Килим»?

Творча група «Килим» називає себе «купкою ентузіастів», що сформували невелике ком’юніті. Головна їхня мета — провести час з користю для себе та інших людей, повертаючи життя у Харків. 

Для багатьох події «Килима» стали важливим етапом у процесі соціалізації та знаходженні нових друзів.

Приходьте побачитись з улюбленим медіа та іншими людьми, що творять Харків щодня. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк