Головна » Новини » Тимчасовий безпечний притулок. Фоторепортаж з нової виставки в «ЄрміловЦентрі»

Тимчасовий безпечний притулок. Фоторепортаж з нової виставки в «ЄрміловЦентрі»

Час прочитання: 2 хв

В центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відкрилась виставка «Відчуття безпеки», яку кураторська група називає «тимчасовим безпечним притулком».

«Люк» побував на ній і пропонує вам фоторепортаж.

Яка концепція виставки?

Концепцію проєкту розробили Міжнародна коаліція працівників та працівниць культури у солідарності з Україною, ЦСМ «ЄрміловЦентр» та кураторка Марина Конєва. За їхнім задумом, у будь-якій локації проєкту можна осягнути безпеку не лише як відчуття, а, перш за все, як безпечне місце та інфраструктуру турботи, що підтримується вразливими тілами, зусиллями людей, спільнот і інституцій. 

Організатор(к)и бачать виставку та мистецтво загалом як тимчасовий безпечний притулок, що дозволяє нормалізувати повсякденне життя, дати надію і подолати спричинену війною ізоляцію.

виставка

виставка

виставка

Що каже про неї співкураторка?

Співкураторка виставки Марина Конєва розповіла в коментарі «Люк», що ідея виставки народилась після чергового обстрілу Харкова «шахедами».

«В проєкті ми хотіли би поговорити про амбівалентний стан, коли в один момент ти можеш собі подарувати собі відчуття безпеки в небезпечному стані. Ми хотіли дослідити цей стан, можливо, це стане для когось підказкою для того, як самому забезпечувати собі цей комфорт, — розповіла Конєва.

Вночі в моєму районі літали «шахеди», і ти чуєш, що він йде вниз, цілком можливо і на тебе. Я тоді накрилася з головою ковдрою, і зрозуміла, наскільки це дитяча реакція, яка не дарує ніякої безпеки, але саме відчуття спокою вона дала».

На виставці представлені роботи українських та закордонних митців: Франсіс Аліс, Андреас Ангелідакіс, Олена Афанасьєва і Макс Афанасьєв, Бабі Бадалов, Сергій Братков, Стас Волязловський, Томас Гіршгорн, Юлі Голуб, Катерина Єрмолаєва, Анна Звягінцева, Тарас Каменной, Аліна Клейтман, Дмитро Коломойцев, Даніло Корреале, Юлія Костерева і Юрій Кручак, Владислав Краснощок, Віталій Кохан, Карен Лансел та Гермен Маат, Катя Лесів, Катерина Лисовенко, Лорен Лі Маккарті, Ірина Лоскот, Павло Маков, Борис Михайлов, Рона Мюлебах, Ахмет Оґют, Марк Пожлеп, Каріна Синиця, Надіра Хусейн, *foundationСlass, _mediaklub. 

виставка

виставка

виставка

виставка

Як потрапити на виставку?

Відкриття виставки відбудеться 29 серпня о 18:00 у ЦСМ «ЄрміловЦентр» (Харків, майдан Свободи, 4). Триватиме вона до 17 листопада

Робочий графік: з вівторка по неділю 12:00 — 19:00, вхід вільний.

виставка

виставка

виставка

Текст і обкладинка — Антон Малиновський, фото — Юрій Каплюченко

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк