Головна » Новини » Нардеп Фельдман не задекларував відпочинок на Мальдівах і купівлю фірми. НАБУ веде розслідування

Нардеп Фельдман не задекларував відпочинок на Мальдівах і купівлю фірми. НАБУ веде розслідування

Час прочитання: < 1 хв

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що харківський народний депутат Олександр Фельдман приховав в декларації статків на 5,8 мільйонів гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Що встановило НАЗК?

15 червня НАЗК опублікувало інформацію, що виявило ознаки декларування недостовірних відомостей у декларації неназваного народного депутата від 2021 року. 

Він не зазначив відомості про наявне фінансове зобов’язання, що виникло у нього за результатами укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 млн грн, а також про здійснений разовий видаток у розмірі 500 тисяч гривень в якості оплати за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

Крім того, були виявлені розбіжності між розмірами фактично здійснених разових видатків на погашення наявних у нього зобов’язань на понад 400 тисяч гривень.

За результатами перевірки НАЗК склало обґрунтований висновок за ч. 2  ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації). Зазначимо, що за це правопорушення максимальна відповідальність складає два роки позбавлення волі.

«За результатами розгляду обґрунтованого висновку Генеральним прокурором розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює Національне антикорупційне бюро України», — заявили в НАЗК.


Читайте також:


До чого тут Фельдман?

Як повідомили у Центрі протидії корупції, неназваним нардепом є харківський обранець Олександр Фельдман. 

Фельдман харківський бізнесмен, народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII та IX скликань. Член партії «Батьківщина» (2005-2011). У 2011 році перейшов із фракції БЮТ до «Партії регіонів». 

Після 2014 року керував партією «Наш край», був головою її Харківської обласної організації. У березні 2022 року Фельдман покинув фракцію ОПЗЖ. Є членом депутатської групи «Відновлення України».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк