Головна » В Берліні відкриється проєкт з трансляцією виставки з «ЄрміловЦентру»

В Берліні відкриється проєкт з трансляцією виставки з «ЄрміловЦентру»

Час прочитання: < 1 хв

В Берліні відбудеться програма From Soil to Solidarity, де буде транслюватись наживо виставка «Відчуття безпеки», що проходить зараз у харківському «ЄрміловЦентрі».

«Люк» розповідає детальніше.

Про що цей проєкт?

Як зазначають автори, From Soil to Solidarity — це продумана програма, яка заглиблюється в теми взаємозв’язку та колоніального впливу через практики вирощування рослин і виробництва їжі, з особливим акцентом на повномасштабному вторгненні Росії в Україну. 

Надихаючись концепцією катастрофи французького теоретика Пола Віріліо, яка висвітлює приховану інфраструктуру та колоніальну залежність, подія підкреслює важливість солідарності між Харковом, який зараз піддається атаці, та Берліном.

From Soil to Solidarity

Читайте також:


Які події передбачені?

У програмі — низка майстер-класів, дискусій та пряма трансляція виставки «Відчуття безпеки» з Харкова. Ці елементи підкреслюють, як повсякденні практики, пов’язані з ґрунтом, рослинами та їжею, можуть виявити ширші соціальні та політичні структури, особливо під час війни. Ключові теми включатимуть трансформацію природних ландшафтів через конфлікт і подвійну роль продовольчої безпеки як інструменту колоніального контролю та засобу деколоніального опору.

Серед учасників — Наташа Чичасова, Тоні Лашден, Тарас Гембік, Марі Манушка та Антоніна Стебур. Всі вони доповнюють унікальне розуміння складного взаємозв’язку між війною, традиціями харчування та колоніальною історією.

Початок проєкту: 13 вересня з 17:00 до 21:00. Адреса: Karl-Liebkneht strasse, 11 (Берлін).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк