Головна - Новини - У Харкові намагались вигнати волонтера Фумінорі з переходу біля «Нікольського»

У Харкові намагались вигнати волонтера Фумінорі з переходу біля «Нікольського»

Час прочитання: 2 хв

У Харкові намагались завадити роботі відомого японського волонтера Фумінорі Цучико. Адміністрація ТРЦ «Нікольский» хотіла вигнати його з переходу, де він проводив збір грошей для безплатних обідів.

«Люк» розповідає подробиці ситуації.

Що сталося?

У вівторок, 26 грудня, Фумінорі написав на своїй сторінці в Instagram, що під час збору коштів в переході біля ТРЦ «Нікольський» до нього підійшов представник молу та заявив, що там нібито заборонено проводити збори. Також він сказав, що викликав поліцію. 

Фумінорі на це заявив, що не збирається зупиняти свою роботу і продовжить збирати кошти на волонтерські потреби на цьому місці. 

Сьогодні міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що поспілкувався з керівництвом ТРЦ та нібито домовився, щоб волонтеру ніхто не заважав.


Читайте також:


Хто такий Фумінорі Цучико?

Фумінорі Цучико — японський волонтер, який у 2022 році переїхав жити до України. У квітні 2022-го він приїхав до Києва, звернувся до територіальної оборони, працював волонтером у шпиталях та медичних закладах. Почувши про людей, що живуть у харківському метро, ​​Фумінорі в червні 2022 року переїхав до Харкова. Близько півроку він жив у метро на станції «Героїв Праці», купував їжу та ліки оточуючим, розважав дітей. Згодом поїхав додому, в Японію, продав там будинок і повернувся до України.

Через брак коштів Фумінорі звернувся до соціальних мереж із закликом про підтримку. Кількість його прихильників у Японії поступово зростала. Наприкінці 2022 року він винайняв квартиру на Салтівці й на отриману з Японії грошову допомогу продовжив роздавати припаси харків’янам.

За допомогою краудфандингу Фумінорі зібрав близько сім мільйонів єн, і у квітні 2023 року відкрив у Харкові безкоштовне кафе FuMi Caffe для малозабезпечених. У меню є супи, борщ, каші, макарони, м’ясо, а також випічка: пиріжки, булочки, пампушки з часником і чай.

Допомогти роботі FuMi Caffe можна переказом на картку «ПриватБанку»:

  • 5457 0822 9584 3523
  • Tsuchiko Fuminori

Або на рахунок благодійного фонду:

  • IBAN: UA253515330000026007005904695
  • ЄДРПОУ: 45134052
  • Одержувач: БФ ФУМІ БО

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк