Головна - Новини - Норвегія передасть Україні понад три мільярди гривень на відновлення енергетики. Скільки отримає Харківщина?

Норвегія передасть Україні понад три мільярди гривень на відновлення енергетики. Скільки отримає Харківщина?

Час прочитання: < 1 хв

Норвегія передасть Україні 1,1 мільярд норвезьких крон (трохи більше трьох мільярдів гривень) на відновлення енергосистеми. З них понад 330 мільйонів гривень направлять на допомогу Харківській області.

«Люк» розповідає детальніше.

Що зробила Норвегія?

Днями на сайті норвезького уряду з’явилась інформація, що країна передасть Україні кошти на відновлення енергетичної критичної інфраструктури. 

«Ми знаходимося в тісному діалозі з Україною про те, як вона може використовувати ці кошти найбільш ефективно. Самі українці найкраще розуміють, що потрібно, сказав прем’єр-міністр країни Йонас Стьоре. — Але важливо швидко розпочати ремонт інфраструктури, до настання зими. Норвегія сподівається, що це нове фінансування дозволить пом’якшити частину збитків і забезпечити електроенергію в Україні».


Читайте також:


Що отримає Харківщина?

120 мільйонів норвезьких крон (понад 330 мільйонів гривень) спрямують через Програму розвитку ООН (ПРООН) на ремонт енергетичної інфраструктури, що забезпечує електроенергією Харківську область.

«Це фінансування допоможе, зокрема, забезпечити стабільне електропостачання пологових блоків та операційних для сімох лікарень Харківської області. У деяких випадках доступ до електрики може означати різницю між життям і смертю», — сказав прем’єр-міністр Стьоре.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк