Головна - Новини - Росіяни вперше вдарили по Харкову касетним «Іскандером»

Росіяни вперше вдарили по Харкову касетним «Іскандером»

Час прочитання: < 1 хв

Росіяни вперше використали для удару по Харкову касетний «Іскандер». Це сталося 24 липня, під час одного з обстрілів міста.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Голова ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що росіяни використали для удару по місту касетний «Іскандер», що було виготовлено у другому кварталі 2024 року.

«Недороблені, маркуючи деталі, вказують квартал і рік. Така частина знайдена в ході огляду місця події. Тобто — все з конвеєра на фронт», — написав він.

В коментарі «Суспільному» Тимошко заявив, що росіяни використали касетний «Іскандер» для повторного удару по промисловому об’єкту. 

«Ми абсолютно певні, щоб вдруге били касетним боєприпасом, щоб уразити рятувальників та поліцейських, які там перебували. Це диво, що і рятувальники, і поліцейські виїхали з цього об’єкту за 10 хвилин до повторного удару. Однак, вони вдарили касетою, касета розлетілась по значній площі й були поранені люди, які проходили просто повз приватне підприємство по вулиці, або перебували у приватному секторі, розташованому поруч», — розказав Тимошко.

Що відомо про обстріли 24 липня?

24 липня росіяни здійснили п’ять ударів по Харкову. Перші удари прийшлись на ранок — тоді окупанти знищили офіс Швейцарського фонду протимінної діяльності (FSD). Відомо про одну загиблу людину.

Пізніше вони двічі поцілили по інфраструктурному підприємству — постраждало шестеро людей. Ввечері росіяни вдарили по приватному сектору майже в центрі міста. Постраждало троє.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк