Головна » Новини » У Харківській міськраді пообіцяли розробити нову концепцію велосипедного руху

У Харківській міськраді пообіцяли розробити нову концепцію велосипедного руху

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові планують розробити нову концепцію для розвитку велосипедного руху.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

19 серпня під час позачергової сесії Харківської міської ради депутати обговорили оновлення Концепції велосипедного руху.

Вони ухвалили рішення про втрату чинності концепції, затвердженої в 2016 році. Як зазначили в Департаменті будівництва та шляхового господарства, ця версія облаштування велосипедної інфраструктури вже не відповідає сучасним викликам і потребам міста, а також вимогам нормативно-правової документації, і тому потребує оновлення.

«Ми створимо нову програму, що сприятиме розвитку велосипедного руху, який має бути в кожному сучасному місті. Для цього будуть проведені консультації, зокрема з громадськістю. Зробимо так, щоб концепція відповідала всім необхідним вимогам», — сказав міський голова Ігор Терехов.


Читайте також:


Яка ситуація зараз?

В 2016 році Харківська міська рада затвердила велоконцепцію, яка мала за 10 років «перетворити Харків на місто велосипедистів».  

У Харківському антикорупційному центрі зазначали, що за концепцією, велосипедна дорожня мережа повинна покривати всю територію міста. Таким чином, велосипеди можна буде використовувати не тільки для прогулянок і занять спортом, але і для того, щоб без проблем діставатися на роботу.  

Пріоритетним напрямком в концепції позначено з’єднання велотрас густонаселених районів міста і найбільших центрів тяжіння. Через віддаленість спальних районів від центру необхідно, щоб маршрути проходили найкоротшими і прямими шляхами з максимально безперервним рухом велотранспорту. На першому етапі планували створити велодоріжки екологічно чистими маршрутами з найменшими перепадами висот — вздовж річок Харків, Лопань та інших рекреаційних зон. 

Однак, у концепції не було графічної частини (карт), де позначались би місця прокладання велодоріжок, через що їх будували в місцях, які не вирішують проблеми харківʼян-велосипедистів.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк