Головна - Новини - На Луганщині загинув художник та музикант Антон Дербілов

На Луганщині загинув художник та музикант Антон Дербілов

Час прочитання: < 1 хв

У боях за звільнення Кремінної у Луганській області загинув художник, скульптор та музикант Антон Дербілов, позивний «Патрік». Він проходив службу у 5-тій Слобожанській бригаді Національної гвардії України (НГУ) з лютого 2022 року.

«Люк» розповідає, чим він запам’ятався харків’янам.

Ким був Антон Дербілов?

До повномасштабного російського вторгнення Антон Дербілов грав у гурті Alcohol Ukulele, створював військові мініатюри, портрети видатних гетьманів і полководців України. Він співпрацював з українськими та міжнародними виробниками — частину його моделей, наприклад, замовляли в Британії. 

В одному з останніх інтерв’ю він розповідав, що займався фехтуванням, рукопашним боєм та страйкболом, аби краще розуміти, як солдати мають поводитись, битися, тримати зброю. Здобуті навички зрештою знадобилися йому із початком повномасштабної війни. Дербілов був добровольцем, у перші дні вторгнення Росії став на захист України. 26 лютого 2022 року він вступив до 5-тої Слобожанської бригади НГУ.

Яка роль Антона Дербілова у звільненні Харківщини?

Антон Дербілов брав участь у Слобожанському контрнаступі у вересні 2022 року. Його підрозділ першим заходив до Балаклії, звільняв Ізюм та Борову. Під час штурму російських позицій біля Підлиману бригада Антона провела перший масштабний бій, протягом п‘яти днів стримуючи натиск танків та БМП супротивника.

6 квітня, під час боїв за звільнення селища Кремінна на Луганщині, Антон загинув від мінометного обстрілу. Про це повідомила на своїй сторінці 5-та Слобожанська бригада НГУ. За життя нагороджений медалями «За хоробрість у бою», «Незламним героям російсько-української війни» та за «Доблесну службу».

Антонові було 43 роки. У нього залишилася дружина та три доньки.

«Люк» висловлює щирі співчуття рідним та близьким гвардійця.

Антон Алохінссон, фото — Alcohol Ukulele та Національна гвардія України, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк