Головна » З Пилипчук та Жаданом. Вийшов епізод проєкту «Інструкція. Смисл» про Харків

З Пилипчук та Жаданом. Вийшов епізод проєкту «Інструкція. Смисл» про Харків

Час прочитання: < 1 хв

На YouTube-каналі «Антропологія» вийшов третій епізод проєкту «Інструкція. Смисл», де художник, письменник та автор медіа-проєктів Іван Семесюк відвідав Харків.

«Люк» розповідає детальніше.

Про що цей епізод?

У новому епізоді Семесюк відправився в Харків, щоб відвідати будинок «Слово» та Харківський літературний музей, де поспілкувався з його директоркою Тетяною Пилипчук та письменником і військовослужбовцем Сергієм Жаданом.

«В третьому епізоді світоглядної експедиції “Інструкція.Смисл” розмовляємо про фронтир і межу. Де проходить межа між культурою і дикістю, людьми і песиголовцями, минулим і майбутнім? І що означає жити на межі? Ці теми нам підказав Харків — місто-фортеця, що стоїть на межі; місто, де тіні минулого допомагають вести боротьбу за майбутнє», — йдеться в описі до випуску.


Читайте також:


Що це за проєкт?

У третьому сезоні експедиції у пошуках сенсів «Інструкція. Смисл» команда проєкту відправляється у подорож Україною, щоб «дослідити різноманіття українських ідей, поговорити про буття, про метафізику й онтологію, про смисли й світогляди»

«Ми виходимо за межі студії і переходимо у формат експедиції. Знімаємо героїв в різних локаціях та під час різних активностей, з елементами репортажу,розповідав автор проєкту Іван Семесюк. — В першому сезоні проєкту ми шукали відповідь на запитання “Що таке Україна?”, і знайшли формулу: земля, любов і свобода. У другому сезоні вже говорили про цінності, котрі з цього випливають, — уже під час повномасштабної війни. 

А зараз ми відчули, що за цим стоять ще й смисли. Ми маємо вийти за межі культури. Знайти Україну поза межами української культури. Це дуже цікавий виклик. Це експедиція й у фізичному сенсі слова, і філософському. Для чого ми тут, чому існує Україна і що таке Україна як практика. Ми їдемо шукати відповіді. Південь, північ, захід і схід — це різна Україна, з різними смислами та ідентичностями. І вона кожна по-своєму дає відповіді».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк