Головна » Новини » Фільм «Залізні метелики» про збитий росіянами літак МН17 вийшов в онлайн-прокат

Фільм «Залізні метелики» про збитий росіянами літак МН17 вийшов в онлайн-прокат

Час прочитання: < 1 хв

В український онлайн-прокат вийшов документальний фільм «Залізні метелики», що розповідає про знищення росіянами цивільного малайзійського літака МН17.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про прокат?

Дистриб’ютор фільму «Артхаус-Трафік» повідомив, що до 10-х роковин з дня збиття літака фільм «Залізні метелики» режисерства Романа Любого виходить в онлайн-прокат.

З 18 липня фільм можна переглянути на:

  • Sweet.TV, 
  • Megogo, 
  • Київстар ТБ, 
  • Takflix.

Що відомо про фільм?

Спільний україно-німецький документальний фільм «Залізні метелики» від режисера Романа Любого розповідає про збиття літака МН-17. За словами самого режисера, це стрічка про непокаране зло та про зв’язок брехні й насильства. 

До фільму увійшли архівні відео та фото, уривки інтерв’ю свідків подій, фрагменти телеефірів, записи розмов російських військових. Фільм було показано на міжнародних кінофестивалях: Sundance та Берлінському.

Нагадаємо, що трагедія сталася 17 липня 2014 року. Тоді рейс МН-17 Малазійських авіаліній, що слідував рейсом Амстердам – Куала-Лумпур, було збито. Літак пролітав над окупованою частиною сходу України, коли його уразила ракета, випущена з російського ЗРК «БУК». 

На борту знаходилось 298 осіб і всі вони загинули. Минуло два тижні перш ніж міжнародні експерти були допущені керівництвом так званої «ДНР» на місце катастрофи. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк