Головна - Новини - Київ допомагає відновлювати міський парк Ізюма
…

Київ допомагає відновлювати міський парк Ізюма

Час прочитання: < 1 хв

Парк відпочинку в центрі пошкодженого російським вторгненням Ізюма відновлюють разом із організаціями та розсадниками з інших областей. Найбільший внесок зробили київські комунальники.

«Люк» розповідає подробиці.

Що сталось?

Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» передало громаді Ізюма квіти для центральної композиції, а також дерева та кущі для відновлення парку. 

Генеральний директор підприємства Олексій Король пояснив, що комунальники зі столиці долучилися до всеукраїнської акції «Славні ЗСУ зробили місто Ізюм вільним і мирним, а ми зробимо зеленим і квітучим»:

«Знаєте, в чому наша відмінність від росіянців? Як тільки наші воїни звільняють населений пункт від ворога, мешканці починають наводити лад: прибирають, розгрібають завали, вивозять сміття, фарбують лави, висаджують дерева, кущі й квіти, — розповідає він. — Ми неодмінно переможемо! Адже разом ми – сила! Поки наші славні герої виборюють нашу свободу у загарбників, ми поступово будемо відновлювати благоустрій нескорених територій».

У коментарі для «Люк» пресслужба «Київзеленбуду» пообіцяла й надалі підтримувати українські міста, які постраждали внаслідок воєнних дій:

«Це не перша і не остання наша поїздка у місто після деокупації. Буквально місяць тому ми їздили у Херсон, де також були знищені дерева і кущі, і висаджували бузок. Для нас це справа нашого майбутнього і нашої перемоги. Намагаємося підтримати українців на звільнених територіях, кожен має робити все можливе на своєму рівні».

Що цьому передувало?

Місто Ізюм на Харківщині зазнало руйнувань під час повномасштабного вторгнення та окупації російськими військами. Авіанальотами та артилерийськими обстрілами знищено близько двох сотень дерев, а також кущі та клумби. 

Зараз місцева громада поступово відновлює зелені насадження. З проханням по допомогу ізюмська влада звернулася до Харківської, Київської, Полтавської та  Донецької обласних адміністрацій. 

До акції з озеленення Ізюма вже долучилися Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» та всеукраїнська ініціатива «Прапор України – прапор миру».

Антон Алохінссон, фото — «Київзеленбуд», обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк