Головна » Новини » «Манівець хаб» оголосив краудфандингову кампанію на створення мистецької резиденції

«Манівець хаб» оголосив краудфандингову кампанію на створення мистецької резиденції

Час прочитання: 2 хв

Харківський арт-хаб «Манівець» оголосив краудфандингову кампанію на створення резиденції для місцевих митців та мисткинь.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

Команда хабу оголосила про старт краудфандингової кампанії на платформі «Моє місто». За їхнім задумом, завдяки зібраним коштам вони відкриють «Харківську мистецьку резиденцію», що стане важливим місцем для культурного сектору міста.

«Через постійні обстріли творці мають робити вибір на користь забезпечення життєдіяльності, а не на користь важливої для них частини життя – мистецтва. Тому ми плануємо забезпечити відібраних учасників та учасниць резиденції всіма необхідними матеріалами, провести низку освітніх заходів, надати простір для нетворкінгу та роботи над власними проєктами», — йдеться на сторінці кампанії.

«Манівець»

Читайте також:


Що кажуть у команді проєкту?

Засновниця хабу Настя Бджола розповіла «Люк», що вважає мистецтво одним із найважливіших аспектів культурної ідентичності. 

«Зараз, очевидно, на першому місці йдуть військові збори. Та ми в жодному разі не конкуруємо з ними, бо без військових – людей, які дають нам змогу прокидатися зранку, ми б не займалися культурою. І були би «Обходньім путьом», а не «Манівцем». Проте віримо, що спільноті цей проєкт сподобається та вони, можливо, захочуть взяти участь в резиденції. Мистецтво завжди було чи не найважливішим аспектом нашої культурної ідентичності. І ми раді продовжувати творити у рідному місті», — сказала вона.

Менеджерка простору Лілія Стецюк наголосила, що вони тісно працюють з харківськими митцями та мисткинями та хочуть налагодити зв’язок між тими, хто хоче дати та тими, кому потрібно отримати.

«Для нас важливо бути не тільки простором для демонстрації, а й місцем для розвитку. Цей проєкт повинен зібрати резидентів-манівечок та надати їм можливість, місце та матеріали. Ми обрали саме краудфандинг, бо у цьому є якась символіка – у міста є попит на культуру, створення», — сказала вона. 

Як можна підтримати ідею?

Детальний опис та бюджет проєкту можна знайти за посиланням

Задонатити на створення резиденції можна тут. Ціль збору — 1185 євро (53 524 грн). Фіналом резиденції буде виставка робіт та надрукований зін.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк