Головна - Новини - Під Харковом створять Центр національного спротиву

Під Харковом створять Центр національного спротиву

Час прочитання: < 1 хв

Харківська обласна рада анонсувала відкриття на околиці міста центру підготовки населення до національного спротиву. У ньому буде проводитись виховна та інформаційна робота, а також навчання громадян загальновійськовим дисциплінам.

«Люк» розповідає детальніше.

Замість індустріального парку «Рогань» у селищі Докучаєвське під Харковом створять Обласний центр підготовки населення до національного спротиву. За відповідне рішення проголосували депутати Харківської облради на сесії 23 грудня.

У Центрі відбуватимуться заходи, спрямовані на підвищення обороноздатності України та підготовку громадян до національного опору, зокрема: 

  • інформаційна, виховна та просвітницька робота задля формування національної самосвідомості та активної громадянської позиції; 
  • теоретичні, прикладні та практичні заняття із захисту країни;
  • виконання обласних та регіональних програм у сфері оборони, військово-патріотичного виховання та національного спротиву.

Читайте також:


Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОВА Андрій Пожидаєв також заявив, що в Центрі передбачається базова підготовка людей, що досягли 18-річного віку:

«Працювати в цій установі будуть учасники бойових дій, військовослужбовці та офіцери, які знають свою справу і мають авторитет серед побратимів,пояснив він. — Будуть реалізовуватися загальновійськові дисципліни практичної та теоретичної підготовки».

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк