Головна - Новини - Харків отримає з державного бюджету понад 700 мільйонів гривень на будівництво метро 

Харків отримає з державного бюджету понад 700 мільйонів гривень на будівництво метро 

Час прочитання: < 1 хв

У наступному році з державного бюджету України планують виділити 722 мільйони гривень на подовження Олексіївської лінії метрополітену у бік вулиці Одеська. Ці витрати передбачені Спеціальним фондом держбюджету

«Люк» ділиться подробицями.

Минулого тижня у Верховній Раді представили проєкт державного бюджету України на 2024 рік. З-поміж іншого він передбачає виділення 722 мільйонів гривень зі спеціального фонду на подовження третьої лінії Харківського метрополітену.

Крім Харкова кошти на розвиток метрополітену отримає також Дніпро
Крім Харкова кошти на розвиток метро отримає також Дніпро

Зокрема цей проєкт передбачає побудову на Олексіївській лінії метро:

  • 3,5 кілометри нових тунелів у напрямку аеропорту;
  • Станцій метро «Державінська»та«Одеська»;
  • Метродепо в районі перетину окружної дороги та проспекту Людвіга Свободи;
  • Закупівлю 85 метровагонів.

Виділені з бюджету кошти стануть додатковим фінансуванням розбудови харківського метро. Раніше місто отримало для цього кредит на 320 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

На форумі Kharkiv Restart, що відбувся минулого тижня, голова українського  представництва ЄІБ Жан-Ерік де Загон розповів, що на ці кошти Харків закупить вісім нових метропотягів по п’ять вагонів кожен.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк