Головна - Новини - У Харкові перейменували вулицю на честь загиблого «азовця»

У Харкові перейменували вулицю на честь загиблого «азовця»

Час прочитання: < 1 хв

Харківська міська рада перейменувала вулицю Балакірева на честь Героя України, лейтенанта Національної гвардії Станіслава Партали, який загинув у бою з російськими загарбниками у березні 2022 року.

«Люк» ділиться подробицями.

Вулицю Балакірєва у Шевченківському районі Харкова перейменували на вулицю лейтенанта Національної гвардії України (НГУ) Станіслава Партали, позивний «Метро». Відповідне рішення ухвалила Харківська міськрада на своїй позачерговій сесії 29 грудня.

Станіслав Партала народився у Харкові. У 2014 році він пішов на фронт у складі окремого загону спеціального призначення НГУ «Азов», був командиром взводу розвідки. За роки на передовій він провів сотні вдалих бойових операцій. Загинув 2 березня 2022 року під час оборони Маріуполя, давши бій перевищуючим силам противника, за що пізніше отримав звання Героя України посмертно.


Читайте також:


У серпні 2023 року на Харківській гімназії №111, в якій навчався Партала,  встановили меморіальну дошку за ініціативи благодійної організації «Трибуна Героїв». Присутній на відкритті командир спецпідрозділу «Kraken» Костянтин Немічев згадував про Парталу:

«Стас був великим патріотом, фанатом харківського Металісту, відважним воїном та бездоганним розвідником. Присвятив 8 років боротьбі з окупантом, — каже він у своєму Telegram-дописі. — Як командир взводу розвідки, в складі полку “Азов”, провів останні роки свого життя, захищаючи та звільняючи нашу країну від окупанта».

Вулицю Балакірева перейменували на честь нацгвардійця Станіслава Партали
Вулицю Балакірева перейменували на честь нацгвардійця Станіслава Партали

Антон Алохінссон, фото — Харківська міська рада, обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк