Головна » В Україні з’явилось нове видавництво. Які книжки вже можна передзамовити?

В Україні з’явилось нове видавництво. Які книжки вже можна передзамовити?

Час прочитання: 1 хв

Нове незалежне українське видавництво «Контур» оголосило про запуск та старт передзамовлення перших чотирьох книг. Видавництво спеціалізується на перекладах теоретичних праць з філософії, історії, культури та мистецтва, а його мета — зробити філософію невіддільною частиною української культури та життя людини.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про видавництво?

Команда «Контура» почала працювати над розвитком публічної філософії в Україні у 2013 році, коли ще під час навчання на філософському факультеті ініціювала зустрічі за межами університету — так виникло Café philosophique Lviv, яке наслідувало формат зустрічей французьких інтелектуалів початку ХХ століття. Відтоді у публічних просторах міста відбувалися лекції, семінари, презентації на яких могли перетнутися фахівці з різних сфер і в неформальній атмосфері обмінюватися ідеями, напрацюваннями та знахідками.

«Напрацьований досвід дозволив розширити фізичний простір діалогу, тож у 2019 році з’явилося медіа “Контур”, а на ньому — тексти про культуру, літературу, кіно, мистецтво, філософію. Їхня популярність показала інтерес до гуманітаристики і повільного читання, тож команда почала працювати над запуском однойменного видавництва», — йдеться в пресрелізі.

На сайті видавництва вже можна передзамовити чотири книги:  «Есеї або поради, громадянські та моральні» Френсіса Бейкона, «Чому існує світ?» Джима Голда, «Стерте задоволення» Катрін Малабу та «Після скінченності» Кантена Меясу.

«Контур»

Читайте також:


Які плани на майбутнє?

Видавництво планує публікувати праці класичних і провідних сучасних філософів та мислителів, переклади яких є важливим інструментом для осмислення засадничих питань і культурних явищ, а також — ключовими для розвитком філософської термінології українською. 

«Видання “Контура” звертаються до читачів, які цінують повільне, вдумливе читання та не бояться складних текстів. Окрім текстів, видавництво створює простір для обміну ідеями та діалогу», — зазначили в команді.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк