Головна - Новини - «Дім більше не є безпечним». Українська фотографка стала учасницею проєкту від Енні Лейбовіц

«Дім більше не є безпечним». Українська фотографка стала учасницею проєкту від Енні Лейбовіц

Час прочитання: 2 хв

Українська фотографка Єлєна Калініченко стала учасницею проєкту Life At Home, що робила Енні Лейбовіц для меблевої компанії IKEA.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за проєкт?

Ще під час пандемії коронавірусу фотографка Енні Лейбовіц почала працювати з ІКЕА над проєктом про дім та сім’ю. Для цього вона відвідала сім країн, документуючи різні форми родинних стосунків. За словами фотографки, проєкт став просвітницьким, адже вона дослідила значення слова «сім’я».

«Була думка, що це [проєкт, — «Люк»] про дім. Насправді, це було про життя цих людей. Занурення в життя цих людей було дуже сильним й емоційним», — сказала фотографка.

У результаті Лейбовіц відібрала 25 світлин, а також роботи шести своїх учнів, щоб представити проєкт на Паризькому тижні моди. Серед учасниць була і українка Єлєна Калініченко.

Олена Калініченко

Олена Калініченко

Олена Калініченко


Читайте також:


Про що проєкт Єлєни Калініченко?

Єлєна Калініченко представила 11 знімків, де зобразила життя своєї подруги Ані під час повномасштабного вторгнення. Окремою частиною серії є фотографії на фоні зруйнованого будинку подруги.

«Усі думають, що дім — це безпечне місце, де ти можеш відпочити, і ти знаєш, що він твій. Але ми знаємо, що його можуть забрати за секунду, дім більше не є безпечним», — зазначає фотографка.

На світлинах зі зруйнованою домівкою зображено будинок батька Ані, про який вона писала у своєму Instagram.

«Цей будинок побудував мій батько, це була велика памʼять про нього, він вклав туди все своє серце, час, гроші, ідеї. А тепер історію мого батька, який помер рік тому, стерли. Залишилися тільки стіни, — розповіла Аня.

Це історія моїх батьків, тут живе моя родина. У мене просто немає слів. Вони розірвали моє серце й душу на частини. Я знаю, що наша втрата не така вже й велика, якщо порівняти з іншими історіями й тим, що було зроблено з іншими містами нашої країни. Я просто ніколи цього не пробачу».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк