Головна - Новини - Харків’янин Герман Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Харків’янин Герман Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Час прочитання: < 1 хв

Харків’янин та колишній директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості. Він замінив на посаді звільненого раніше Олександра Камишіна.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Вчора Верховна рада України призначила керівника «Укроборонпрому» Германа Сметаніна новим міністром стратегічних галузей промисловості. «За» проголосувало 247 депутатів.

В «Укроборонпромі» повідомили, що Сметаніна звільнили з посади 4 вересня. Тимчасовим виконувачем обов’язків гендиректора Укроборонпрому став Олег Гуляк, який з 1 липня 2024 року працював радником Сметаніна з питань військового співробітництва концерну.

Також в «Укроборонпромі» зазначили, що під керівництвом Сметаніна виробництво на підприємствах в 2023 році зросло на 92% у порівнянні з 2022 роком і склало 82 млрд грн.

Натомість Олександр Камишин, якого звільнили з посади міністра до цього перейшов працювати в Офіс президента, де займатиметься питаннями озброєння та інфраструктури.

Герман Сметанін

Читайте також:


Хто такий Герман Сметанін?

Герман Сметанін — 31 рік, менеджер з управління оборонно-промислового комплексу, харків’янин, генеральний директор Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» (з 28 червня 2023 року по 4 вересня 2024 року), колишній генеральний директор державного підприємства «Завод ім. Малишева» (2023), колишній директор Харківського бронетанкового заводу (2021-2023).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк