Головна - Новини - Міністром культури став заступник Єрмака без досвіду роботи в культурній сфері

Міністром культури став заступник Єрмака без досвіду роботи в культурній сфері

Час прочитання: 2 хв

Верховна рада України підтримала призначення на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій (так, МКІП перейменують) заступника керівника Офісу президента та дипломата Миколу Точицького. Щоправда, його кар’єра була ніяк не пов’язана з культурою.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Вчора, 5 вересня, Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді України призначити Миколу Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій України.

Пізніше ВР підтримала це рішення 252 голосами. Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявляв, що зараз Україні потрібно посилити боротьбу з дезінформацією, а для цього потрібен кандидат з міжнародним досвідом. Саме тому підтримали кандидатуру Точицького.

Микола Точицький

Микола Точицький. Фото: ОП


Читайте також:


Хто такий Микола Точицький?

Микола Точицький — український дипломат, а нині заступник керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

З 2016 року до квітня 2021 року він був послом України в Бельгії, представником України при ЄС і Європейському співтоваристві з атомної енергії за сумісництвом, з 2017 по квітень 2021 — також послом України в Люксембурзі за сумісництвом, в 2010-2016 роках він був представником України при Раді Європи.

У 2021-2024 роках був заступником міністра закордонних справ України за міністра Дмитра Кулеби.

У 2010-2016 роках — Постійний Представник України при Раді Європи. У 2009 році Точицькому присвоєного дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла.

У 2008-2010 роках — перший заступник керівника, згодом — керівник Головної служби з питань міжнародного співробітництва Секретаріату Президента України. У 2005-2008 роках був генеральним консулом України в Сан-Франциско. У 2004-2005 роках — начальник Управління консульської служби МЗС України.

У квітні 2024 року призначений заступником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. «Українська правда» зазначила, що Точицький ніколи не мав справ з культурним сектором, а назначили його нібито через хороші стосунки з Єрмаком та президентом Володимиром Зеленським. Також журналісти заявили, що Точицький був однокурсником Єрмака в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк