Головна - Новини - В Україні запустили компанію підтримки людей на окупованих територіях

В Україні запустили компанію підтримки людей на окупованих територіях

Час прочитання: < 1 хв

В Україні запустили кампанію «Мій дім помістився в чашку» від організації Helping to Leave, що покликана допомогти людям в окупації з виїздом на підконтрольні Україні території. Головною героїнею ролику-маніфесту проєкту стала Артистка Чуприненко.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про кампанію?

Організація Helping to Leave запустила кампанію «Мій дім помістився в чашку» із відео-маніфестом з Марусею Чуприненко у головній ролі. Крім цього, на сайті проєкту опубліковано кілька інтерв’ю з людьми, які виїхали з окупації.

«Відео занурює у спогади про рідне місто і дім, який тепер уособлюють маленькі речі: чашки, фотоальбоми, ключі, вишиванки — речі, які зазвичай забирають на згадку про рідні місця», — розповідають організатори у пресрелізі.

В такий спосіб Helping to Leave прагне привернути увагу до складнощів виїзду та адаптації, та вірить, що проста і доступна ідея кампанії допоможе краще зрозуміти і долучитися до підтримки українців, чий дім знаходиться в окупації.


Читайте також:


Що відомо про організацію?

Helping to Leave — благодійна організація, яка допомагає українцям та українкам евакуюватися з зон бойових дій, тимчасово окупованих територій, а також із території Росії, куди їх вивезли проти їхньої волі. 

В організації працює цілодобова гаряча лінія, гуманітарна, юридична та психологічна допомога.

Якщо ваша близька людина опинилась в окупації і хоче виїхати, ви можете звернутись у колцентр організації за номером +380931776458 або у Telegram-бот.

Допомогти організації донатом можна на сайті.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк