Головна » Новини » Міськрада візьме позику на купівлю 30 електробусів

Міськрада візьме позику на купівлю 30 електробусів

Час прочитання: < 1 хв

Харківська міська рада візьме позику у Європейського інвестиційного банку на придбання 30 електробусів в розмірі 15 мільйонів євро.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

19 серпня, на позачерговій сесії міської ради, депутати ухвалили рішення про запозичення коштів у ЄІБ на придбання у 2024 році 30 електробусів за 15 мільйонів євро.

Строк позики становить до 22 років для кожного траншу, включаючи пільговий період до 5 років. Відсоткова ставка визначається банком на дату вибірки траншів.

Оновлення парку громадського транспорту в Харкові здійснюється в межах реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».


Читайте також:


Що цьому передувало?

Нагадаємо, що на сесії міської ради від 14 липня 2023 року депутати підтримали участь Харківської міської ради в проєкті «Міський громадський транспорт України ІІ». Тоді харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що придбають близько 30 електробусів, а також швидкісні зарядні станції для них.

«Необхідно, щоб у Харкова був найкращий транспорт. Міста Європи та США вже використовують його. Також серед переваг цього виду транспорту — скорочення викидів вуглекислого газу, фінансових витрат тощо. Це інноваційні технології та імідж Харкова», — зазначив тоді Терехов.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк