Головна - Новини - Радіодиктант від пса Патрона. У Харкові пройшли навчання з мінної безпеки

Радіодиктант від пса Патрона. У Харкові пройшли навчання з мінної безпеки

Час прочитання: < 1 хв

Вчора, 4 квітня, у Харкові та області на точках «Спільно» від дитячого фонду ООН UNICEF пройшли навчання з мінної безпеки: майстер-класи, тренінги та радіодиктант від пса Патрона.

«Люк» повідомляє деталі події.

4 квітня у світі відзначається Міжнародний день просвіти з мінної небезпеки, започаткований Організацією Об’єднаних Націй у 2005 році. В цей день дитячий фонд ООН (UNICEF) проводить заходи для зменшення ризику, який становлять вибухонебезпечні предмети для дітей.

У Харкові організаторами таких заходів виступили UNICEF, Міністерство освіти та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Співробітники ДСНС разом з дітьми обговорили питання про забруднення Харківщини мінами та вибухонебезпечними предметами, а також про важливість навчання правил безпечної поведінки. Як убезпечити себе, якщо виявили міну чи нерозірваний боєприпас», — йдеться на сторінці Головного управління ДСНС України в Харківській області.

Також цього дня і діти, і дорослі долучились до радіодиктанту від пса Патрона «Спільно до безпеки», за допомогою якого вивчили прості та важливі поради щодо мінної безпеки. Текст начитав Михайло Карпань — актор, що озвучує пса Патрона в однойменному мультсеріалі. Диктант тривав близько 15 хвилин, у написанні взяли участь і самі рятувальники, які перед цим спілкувалися з дітьми.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк