Головна - Новини - Харків’яни пропонують повернути історичну назву колишнього проспекту Гагаріна

Харків’яни пропонують повернути історичну назву колишнього проспекту Гагаріна

Час прочитання: < 1 хв

Мешканці Харкова ініціювали нову петицію, що передбачає перейменування Аерокосмічного проспекту. Згідно з текстом петиції, харків’яни прагнуть повернути проспекту його історичну назву — Зміївський Шлях.

«Люк» розповідає детальніше.

Яку нову назву пропонують і чому?

На сайті Харківської міської ради зареєстрували петицію щодо повернення історичної назви одному з центральних проспектів міста. Ініціатором виступив харків’янин Артур Єдамов, який закликав перейменувати нинішній Аерокосмічний проспект на Зміївський Шлях.

У петиції, яка була подана 29 липня 2024 року, Єдамов аргументує свою пропозицію тим, що нова назва проспекту є складною для вимови та може створити логістичні проблеми через дублювання з назвою вулиці Космічної. Водночас історична назва «Зміївський Шлях» відображає напрямок на місто Зміїв, що, на думку автора, полегшить орієнтацію в місті та має історичну цінність.

«Назва Зміївський Шлях існувала до 1961 року і вказувала на напрям в сторону міста Зміїв, що залишається актуальним сьогодні і може позитивно впливати на міську навігацію», — зазначив Єдамов у тексті петиції.


Читайте також:


Як підтримати петицію?

Зазначимо, що це не перша спроба харків’ян повернути історичну назву проспекту. Раніше, у 2023 році, містяни вже подавали подібні петиції, однак вони не набрали необхідної кількості голосів для розгляду.

На момент написання новини, петиція Артура Єдамова зібрала 140 підписів, і для її розгляду міською радою необхідно набрати ще кілька тисяч голосів. Збір підписів триватиме до 6 листопада 2024 року.

Підтримати ініціативу з перейменування Аерокосмічного проспекту на Зміївський Шлях можна на офіційному сайті Харківської міської ради за посиланням.

Інші петиції (зокрема й про перейменування) доступні за цим посиланням.

Текст — Олександра Пономаренко, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк