Головна - Новини - Чужому навчаємось, свого не цураємось. Долучайтесь до українсько-данського проєкту «ХарківМрії» 

Чужому навчаємось, свого не цураємось. Долучайтесь до українсько-данського проєкту «ХарківМрії» 

Час прочитання: 2 хв

Українсько-данський молодіжний дім та Українська академія лідерства (УАЛ) запрошують молодь Харківщини на курс-інтенсив з реалізації міських проєктів. Він має назву «ХарківМрії», складається з лекцій та тренінгів і передбачає п’ятиденну поїздку до Данії.

«Люк» поспілкувався з менеджером проєктів УАЛ Іваном Чубукіним та з’ясував, що це за курс-інтенсив і як взяти в ньому участь.

Що входить до проєкту «ХарківМрії»?

Ініціатором проєкту «ХарківМрії» став Українсько-данський молодіжний дім, платформа демократичного активізму і співпраці між молоддю. До розробки програми долучилась Українська академія лідерства (УАЛ), аби допомогти українській молоді втілити ідеї з відбудови свого регіону. 

Протягом кількох тижнів учасники з Харківщини створюватимуть нові ідеї розвитку рідних міст. Вони будуть вдосконалювати їх, вчитися комунікувати та працювати в команді, втілювати проєкти у життя. 

Харків мрії

Курс складається з чотирьох частин:

  1. Онлайн-програма.
    Лекції з освіти, культури й молодіжного активізму, які проводять члени волонтерської ініціативи «СпівДія», викладачі Києво-Могилянської академії та інші професіонали.
  2. Тренінг у Молодіжному домі у Києві.
    Учасники, що пройдуть відбір, працюватимуть у командах над власними ідеями та навчаться основ проєктного менеджменту
  3. Навчальна експедиція до Данії.
    Протягом п’яти днів члени команд дізнаються, як впроваджують інклюзивні ініціативи в Європі.
  4. Презентація власних ідей щодо розвитку регіону, які команди напрацювали у межах курсу.

Які ще проєкти реалізували у співпраці з Данією?

Наразі одночасно запускаються два курси: «ХарківМрії» та «ОдесаМрії». Минулого року також успішно реалізовувалися «МикоМрії» та «ХерсонМрії» — проєкти із відновлення Миколаївщини і Херсонщини відповідно.

«Данська сторона підтримує Миколаївщину у відбудові і надає для цього ресурси, — розповів «Люку» менеджер проєктів УАЛ Іван Чубукін.

Ми вирішили зробити проєкт “МикоМрії”, спрямований на генерування ідей молоді по відновленню свого регіону. Одразу після його запуску було деокупована частина Херсонщини, і ми  розширити цей проєкт, створивши ще й “ХерсонМрії”». 

УАЛ готує ту частину програми, яка відбувається в Україні: займається підбором учасників та організацією проєктного інтенсиву. Данська ж сторона бере на себе підготовку поїздки до Королівства Данія.

«Ми відібрали учасників, які поїхали на трьохденний інтенсив, де розбирали ідеї того, як вони можуть розвинути власний регіон. Після цього вони відправилися у експедицію до Данії, де дізналися, чим живе ця країна, які є культурні проєкти, як вони працюють із молодіжною сферою, — каже Чубукін.

Крім УАЛ брали участь і представники влади та лідери думок: заступниця міністра молоді та спорту Марина Лопатенко, керівниця волонтерської платформи «СпівДія» Ірина Тулякова, футуролог Валерій Пекар та інші лектори».

Учасники тогорічних проєктів вже активно долучаються до змін у власних регіонах: одна із команд створює молодіжний простір у Миколаєві, інша випускниця волонтерить у Миколаївській міській раді. 

Як долучитися до проєкту «ХарківМрії»?

Подати заявку на участь у проєкті «ХарківМрії» можна до 8 квітня включно за посиланням

Долучитись до курсу можуть молоді люди 16-19 років, родом з Харкова чи області. Усі витрати, пов’язані з участю у проєкті, забезпечує Українсько-данський молодіжний дім.

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк