Головна - Новини - Жадан з колегами запустив радіо НГУ «Хартія». Першими гостями стали Мар’ян Пирожок і «Тайра»

Жадан з колегами запустив радіо НГУ «Хартія». Першими гостями стали Мар’ян Пирожок і «Тайра»

Час прочитання: 2 хв

Письменник, музикант та військовослужбовець Сергій Жадан спільно з колегами запустив проєкт «Добрі новини з Дикого поля» на «Радіо Хартія».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

Днями Сергій Жадан повідомив про запуск «Радіо Хартія» на базі однойменної бригади Нацгвардії.

У першому випуску проєкту «Добрі новини з Дикого поля» взяли участь командир 13 бригади НГУ «Хартія» Ігор Оболенський, музикант і художник Мар’ян Пирожок і парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська.

Випуски будуть щотижневими, а ведучими стали Сергій Жадан, музикант і актор Дмитро Третяк та журналістка Алла Кошляк. Музичним директором виступає Євген Турчинов, гітарист гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма».

Радіо Хартія, Сергій Жадан, Дмитро Третяк, Євген Турчинов, Алла Кошляк

«Радіо Хартія — мандрівне і трішки піратське, наша весела шхуна з пересувною мобільною радіостудією вигулькуватиме в різних місцях в різний час, але це завжди будуть відверті розмови з тими, хто воює, і тими, хто підтримує наше військо та, попри все, розбудовує країну», — розповіли на сторінці проєкту.

Подивитись перший випуск можна на YouTube або на сайті проєкту.


Читайте також:


Що відомо про мобілізацію Жадана?

Сергій Жадан — відомий український письменник, поет та музикант. Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Інтернат» і поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія», «Скрипниківка» та інших. Фронтмен гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма». З початком повномасштабного вторгнення активно волонтерив та, серед іншого, безпосередньо допомагав «Хартії».

6 червня Жадан опублікував допис, у якому повідомив, що приєднався до лав «Хартії» та проходить навчання. Того ж дня зі схожими заявами також виступили Євген Турчинов та Дмитро Третяк.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк