Головна » Новини » Колишній театр Пушкіна може носити ім’я Квітки-Основ’яненка

Колишній театр Пушкіна може носити ім’я Квітки-Основ’яненка

Час прочитання: < 1 хв

Харківський академічний драматичний театр, який раніше носив ім’я Пушкіна, може змінити назву на честь Григорія Квітки-Основ’яненка.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що відомо про перейменування?

Директор театру Олег Яцина розповів в коментарі «Люк», що наразі рішення про перейменування вже прийнято профільною комісією Харківської обласної ради. До цього відповідне голосування провели серед глядачів, а потім і серед трупи театру. 

Рішення перейменувати драмтеатр на честь Квітки-Основ’яненка прийняв колектив театру. Там вважають, що драматург зробив дуже великий вклад у розвиток Слобожанщини, причому, не тільки у театральній сфері. 

«Його п’єси показують у театрах по всій Україні, проте досі немає театру, який носив би його ім’я», — сказав Яцина.

Він додав, що на післявоєнний час вже навіть придумали концепцію фестивалю, який буде присвячено Квітці-Основ’яненку.


Читайте також:


Які подальші кроки щодо перейменування?

Наразі рішення про перейменування прийняв профільний комітет облради. Тепер мають пройти громадські слухання та круглі столи — на це відведено два місяці. Лише після того рішення винесуть на сесію облради.

Тож нове ім’я театр може отримати не раніше осені.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк