Головна » Новини » У Луцьку запускають школу гуманітарних досліджень. Як туди потрапити?

У Луцьку запускають школу гуманітарних досліджень. Як туди потрапити?

Час прочитання: < 1 хв

У Луцьку відбудеться шестиденна Кросдисциплінарна школа гуманітарних досліджень. Вона підійде для молодих та досвідчених дослідниць/ків, які прагнуть продукуватити ідеї задля творення спільного майбутнього.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про школу?

Школу створили в межах більшого проєкту — Центру гуманітарних досліджень. Протягом шести днів разом з вчителями її учасники будуть досліджувати тему «Людина. Становлення» через філософську, історичну, теологічну та філологічну оптику.

«Сьогодні — всередині самого серця війни і насильства — нам як ніколи стала зрозумілою необхідність поглибити своє розуміння людини та людяності. Війна кличе пам´ять, історію, вона кличе власний сенс для наповнення. Якщо поклик її залишається без відповіді — війна не вичерпується, але обертає безмовність; пустоту проти людяності. Наше завдання — це долати її, наповнюючи»,йдеться на сайті проєкту.

Податись на участь у школі можуть студенти, PhD-студенти, молоді дослідниці/ки, дієвці, які бачать себе в ролі організаторів науки.

Викладатимуть на курсі філософ Олександр Філоненко, кандидатка історичних наук Таїсія Сидорчук, доктор філософських наук Кирило Говорун, кандидатка мистецтвознавства Лідія Лозова, літературознавиця Ярина Цимбал та один спікер з-за кордону — Вільям Трейсі.

школа

Читайте також:


Як податись на участь?

Детальну інформацію про курси, викладачів та інше можна дізнатись на сайті проєкту. Там же можна і податись на участь у школі. Дедлайн подачі — 10 серпня, сама школа відбуватиметься з 18 по 23 серпня.

Вартість навчання складає 8000 гривень (4000 для студентів з Луцька). Також є можливість отримати грант від 25% до 75% вартості навчання. Для цього треба вказати додаткову інформацію у заявці на участь.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк