Головна - Новини - На Харківщині 20 травня оголосили Днем жалоби за загиблими після обстрілів на вихідних

На Харківщині 20 травня оголосили Днем жалоби за загиблими після обстрілів на вихідних

Час прочитання: < 1 хв

Сьогодні, 20 травня, на Харківщині оголосили День жалоби. Через обстріли в області на вихідних загинуло 11 людей.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

19 травня росіяни обстріляли з реактивної системи залпового вогню села Новоосинове та Ківшарівка Купʼянського району. Поранень зазнали шестеро людей, ще троє — загинули.

В той же день окупанти вдарили по базі відпочинку в Черкаській Лозовій. Там загинуло семеро людей, ще 28 дістали поранень. Серед загиблих була вагітна жінка.

«Тероризм у первісному вигляді. Вибухи, що біля опівдня чув Харків, сталися у близькому передмісті. На базу відпочинку, де відпочивали люди, прилетіли дві російські ракети [друга ракета прилетіла по тому ж місцю через 20 хвилин після першої, — «Люк»]», — написав міський голова Харкова Ігор Терехов.

Також росіяни вдарили двома керованими авіабомбами (КАБ) по Центральному парку Харкова та міському цвинтарю, пошкоджень зазнала також Дитяча залізниця та кінотеатр. До цього окупанти завдали удару 18 травня.

З огляду на ці події, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов оголосив 20 травня Днем жалоби в області.


Читайте також:


Яка ситуація в Харкові?

Останнім часом обстріли Харкова посилились. Так, 17 травня росіяни вдарили по місту двома КАБами.

За останніми даними, тоді загинуло дві людини, ще 25 зазнали поранень.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк