Головна - Новини - У знищеному росіянами музеї Сковороди відкрився артпростір

У знищеному росіянами музеї Сковороди відкрився артпростір

Час прочитання: < 1 хв

В одному з приміщень зруйнованого російською ракетою музею у Сковородинівці відкрився артхаб «LIBERTY». Планується, що в ньому проходитимуть майстер-класи, лекції та кінопокази.

«Люк» розповідає детальніше.

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди на Харківщині почав працювати як артпростір. Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація (ХОВА). Крім неї до створення простору долучилися також волонтери та меценати.

«Окупанти можуть зруйнувати наші культурні та освітні заклади, але їм ніколи не вдасться знищити нашу історичну пам’ять. Об’єднавшись, ми зможемо подолати виклики війни і зберегти культурну спадщину для наступних поколінь», — прокоментувала заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

Вона додала, що заклад фактично запрацював у новому форматі, оскільки головне приміщення музею було майже повністю знищено ракетним обстрілом росіян у травні 2022 року. Саме тому, заходи тепер планують проводити у вцілілій коморі, що є пам’яткою архітектури XIX cтоліття.

Артхаб отримав назву «LIBERTY» — це посилання на один з найвідоміших віршів Сковороди De Libertate («Про свободу»). Тут відбуватимуться освітні лекції, майстер-класи, покази фільмів та інтерактивні програми.

Антон Алохінссон, фото — ХОВА, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк