Головна - Новини - «Дім повільної річки». Анонсовано опенкол на резиденцію в Харківській області

«Дім повільної річки». Анонсовано опенкол на резиденцію в Харківській області

Час прочитання: < 1 хв

Громадська організація «Культурний Трафік» відкриває прийом заявок на участь в резиденції Slow River House («Дім повільної річки») для українських мисткинь та митців, кураторок та кураторів, дослідниць та дослідників й інших працівниць та працівників культурного сектору.

«Люк» розповідає про резиденцію та пояснює, як на неї потрапити.

Що це за проєкт?

«Дім повільної річки» — невеликий простір в селищі Старий Мерчик, що на Харківщині. Він складається із простору для роботи і відпочинку, та найкраще підійде індивідуальним діячкам і діячам, парам, або ж близьким творчим колективам, що можуть ділити спільний простір, зазначають організатори. 

«Резиденція знаходиться неподалік від Харкова, та має на меті надавати місце для роботи в першу чергу культурним діячкам і діячам зі східних регіонів України. Втім, представники інших регіонів також можуть взяти участь в резиденції, якщо їхня практика пов’язана з культурою регіону та які розуміють ризики, пов’язані з перебуванням у прикордонних областях», — розповіли в ГО «Культурний трафік».

Час резиденції може бути присвячений роботі над поточними або новими проєктами, концепціями і текстами.

Як податись на резиденцію?

Для участі у резиденції необхідно заповнити цю Google-форму, дедлайн подачі заявок — 22 грудня. Резидент/ки зможуть обрати проміжок часу перебування в резиденції за узгодженням з організаторами. 

Середня тривалість однієї резиденції — три тижні. Резидент/ка отримує проживання і стипендію в сумі від 400 до 600 євро в залежності від терміну перебування.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк