Головна - Новини - Українці створили петицію до Spotify з проханням прибрати росіян із рекомендацій

Українці створили петицію до Spotify з проханням прибрати росіян із рекомендацій

Час прочитання: 2 хв

Українці звернулись до стрімінгового сервісу Spotify з проханням створити інструменти, що дозволять прибрати російський контент з рекомендацій українського сегмента.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

29 січня користувач соцмережі X oleks_ukr створив петицію на платформі спільноти Spotify. В ній він зазначає, що російські композиції досі потрапляють у автоматизовані плейлисти по типу Release Radar чи Discover Weekly. 

«Я пишу, щоб відповісти на проблему, яка має значні культурні та емоційні наслідки для багатьох ваших користувачів, особливо в Україні. Як вам відомо, імперіалістична російська війна, яка триває в Україні, мала глибокі та болючі наслідки для життя мільйонів українців. Війна, позначена тяжкими травмами, втратами та переміщенням, глибоко вплинула на стосунки українського народу з російською мовою та культурою», — зазначає автор петиції. 


Читайте також:


Що пропонує автор?

Для вирішення проблеми він запропонував три варіанти: 

  1. Запровадити функцію відмови від вмісту певною мовою чи авторства людей з певного регіону;
  2. Створити рекомендації конфіденційного вмісту, щоб вдосконалити алгоритм рекомендацій, який буде більш чутливий до геополітичного контексту. 
  3. Інтеграція відгуків користувачів, тобто включити механізми відгуків користувачів, щоб зрозуміти та адаптуватись до індивідуальних уподобань, особливо в регіонах, де відбуваються конфлікти чи напруга.

«Я сподіваюся, що Spotify серйозно розгляне цей запит і вживе заходів, щоб забезпечити, щоб його платформа залишалася джерелом комфорту та задоволення для всіх, незалежно від їхнього геополітичного положення», — написав oleks_ukr. 

Щоб підтримати петицію необхідно перейти за посиланням, авторизуватись лайкнути її та залишити коментар.

Чому це важливо?

Контент-маркетингова агенція Top Lead порахувала, що за 2023 рік українські прослуховування та перегляди на стрімінгах і YouTube принесли росіянам $81,6 мільйона доларів.

«10 000 fpv-дронів для окупаційної армії оплатили українці, які дивляться російських YouTube блогерів та слухають російську музику на стрімінгових сервісах (за один рік)»,зазначала агенція.

Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров минулого року закликав блокувати виконавців із РФ в Spotify, Deezer, Apple та Youtube Music.

«Так звані артисти держави-агресора відкрито схвалюють війну і щодня фінансують російську армію. Хтось просто сплачує податки до бюджету РФ, хтось відкрито донатить. Усе це конвертується в ракети, які летять на українські міста та вбивають мирних людей», — писав тоді він. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк