Головна - Новини - У Харківському драмтеатрі відбудеться прем’єра еротичної радіовистави «Місто» за романом Підмогильного

У Харківському драмтеатрі відбудеться прем’єра еротичної радіовистави «Місто» за романом Підмогильного

Час прочитання: < 1 хв

У Харківському академічному драматичному театрі поставлять виставу режисерки Ольги Туруті-Прасолової «Місто», за мотивами однойменного роману Валер’яна Підмогильного.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про виставу?

Еротична радіовистава «Місто» — це інсценізація однойменного роману Валер’яна Підмогильного. 

«Дослідницька вистава, що вивчає сучасного українця зразка 1927 року. Наскільки герой співзвучний з сьогоденням, які він ставить перед собою цілі, які кризи долає? Вистава легка і глибока. Сповнена екзистенційних переживань та любовних пригод», — кажуть в театрі.

Режисеркою виступила Ольга Турутя-Прасолова, актори: Віктор Єрмоленко, Дарія Ждан, Єлизавета Дубровська.

Прем’єра вистави відбудеться 5 та 12 квітня. Квитки можна купити у касі театру або за посиланням.


Читайте також:


Що це за роман?

Роман «Місто» Валер’яна Підмогильного — це історія про життя та кар’єру молодого чоловіка у Києві. У книзі описано життя Степана Радченка, який приїхав з села до Києва, щоб знайти своє місце у житті. Через свій талант і наполегливість, він пробивається до вершин суспільного життя та заслужено здобуває успіх. 

При цьому, автор не забуває про культурний та історичний контекст тогочасної України, що робить книгу особливою. Роман написаний у 1927 році і показує важливий етап в історії України, коли вона повертається до урбаністичного простору на фоні радянської урядової політики коренізації. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк