Головна » Обрано переможців конкурсу проєктів для відбудови Північної Салтівки

Обрано переможців конкурсу проєктів для відбудови Північної Салтівки

Час прочитання: < 1 хв

Журі обрало переможців архітектурного конкурсу з відновлення Північної Салтівки. Всього було відібрано трьох переможців, міський голова Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що в наступному році проєкти будуть перетворювати на «реальні дизайн-рішення».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фіналістів?

Сьогодні, 21 жовтня, Терехов повідомив, що журі обрало трьох переможців у конкурсі проєктів для відбудови Північної Салтівки, ініційованого містом спільно з Norman Foster Foundation. У конкурсі взяли участь 258 учасників з усього світу, троє з яких, за оцінками журі, і стали переможцями. 

«Я мав можливість ознайомитися з більшістю робіт, і, повірте, кожна з них мала свою особливість. У когось були унікальні рішення щодо фасадів, у інших — надзвичайно ефективні укриття, а хтось запропонував інноваційні підходи до енергоефективності. Всі ці елементи важливі, і в подальшому ми плануємо комбінувати їх», — заявив Терехов.

Він також пообіцяв, що вже у 2025 році ці проєкти будуть перетворювати «на реальні дизайн-рішення», які потім втілять у будівництві.

конкурс

конкурс

конкурс


Читайте також:


Що відомо про конкурс?

Конкурс є частиною великого проєкту Kharkiv concept Masterplan, у якому свої зусилля об’єднали Norman Foster Foundation, Харківська міська рада, Європейська економічна комісія ООН, бюро Arup, Kharkiv Architects Group та ініціатива UN4UkrainianCities.

Конкурс був зосереджений на Північній Салтівці, найбільш постраждалому районі Харкова після 24 лютого 2022 року. Враховуючи схожість житлових районів Харкова, більша амбіція цього проєкту полягає в екстраполяції проектів-переможців в інші житлові масиви по всьому місту.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк