Головна - Новини - Харків отримає від Франції генератори та допомогу у побудові укриттів у школах

Харків отримає від Франції генератори та допомогу у побудові укриттів у школах

Час прочитання: 2 хв

Посол Франції в Україні відвідав Харків з офіційним візитом, під час якого передав місту генератори та розповів про головні напрямки французької допомоги Харківщині. Головний фокус робиться на підготовці до опалювального сезону.

«Люк» розповідає детальніше.

Що саме відбулося?

Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр днями відвідав Харківщину, провівши низку офіційних зустрічей з керівниками міста та області. Основною темою обговорення стала підготовка області та міста до опалювального сезону. Про це сьогодні, 15 липня повідомив сайт ХОВА.

Дипломат розповів, що Україна та Франція підписали міжурядову угоду про створення спеціального фонду на 200 мільйонів євро. Ці кошти спрямують на фінансування критичних інфраструктурних проєктів, зокрема й енергетики. Посол пообіцяв, що Франція долучиться до відновлення енерго- та теплопостачання зокрема й у Харкові.

Посол Франції в Україні передав Харкову генератори
Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр

Пан Вейсьєр висловив співчуття родинам загиблих від російського обстрілу селища Буди 13 липня. Він додав, що французький уряд разом з міжнародними організаціями посилить реалізацію продовольчих проєктів для жителів області, що проживають близько до зони бойових дій. 

Третім напрямком допомоги від Франції стане придбання інноваційного обладнання для навчання. Також міжнародні партнери забезпечать облаштування у школах укриттів для учнів та персоналу.


Читайте також:


Які генератори отримав Харків від Франції?

Вчора, у день Національного свята Франції Гаель Вейсьєр також провів окрему зустріч з харківським міським головою, під час якої передав Харкову 13 потужних генераторів, щоб місто могло пережити опалювальний сезон попри постійні російські обстріли.

Мер подякував французьким урядовцям та Центру кризових ситуацій за готовність швидко реагувати та допомагати харківʼянам:

«Знайти певне обладнання — це одне, а ось підібрати саме те, що відповідає конкретному запиту і потребам нашого міста в умовах постійних російських обстрілів енергоінфраструктури, — зовсім інше», — написав міський голова  у своєму особистому Telegram-каналі.

Ігор Терехов (ліворуч) та Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр
Ігор Терехов (ліворуч) та Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк