Головна - Новини - Благодійний проєкт Vsimdim шукає родини, які потребують допомоги

Благодійний проєкт Vsimdim шукає родини, які потребують допомоги

Час прочитання: 2 хв

Проєкт Vsimdim («Всімдім») заснували рік тому для допомоги українцям, які через бойові дії були вимушені покинути своє житло та втратили роботу. Мета проєкту — повернути таким людям фінансову незалежність та можливість рухатися далі.

«Люк» розповідає, як отримати допомогу від проєкту і які ключові вимоги до кандидатів.

На кого розрахований проєкт?

Vsimdim свідомо не позиціонує себе як благодійний фонд для внутрішніх переселенців. Він надає не тільки тимчасове житло, але й забезпечує комплексну адаптацію та інтеграцію людей в нові місцеві спільноти.

Будинок від Vsimdim

Проєкт також допомагає працевлаштуватись родинам, що втратили своє житло під повномасштабного вторгнення Росії, або не можуть повернутися додому, через окупацію чи бойові дії.

«У нас дуже прості вимоги до родин, яким ми хочемо допомогти, — каже засновниця проєкту Тетяна Каменева. Це українські родини у складі трьох-чотирьох осіб, з дітьми або без дітей, які готові працювати і рухатися далі. Які погоджуються на умови програми та розуміють, що це тимчасово. Які прагнуть змін, але зараз не можуть знайти в собі сили».

Тетяна Каменева в будинку від Vsimdim

Проєкт VsimDim найкраще підходить для родин, які:

  • Виїхали з місць, де проходили, або й досі ведуться бойові дії;
  • Мотивовані до співпраці з HR-спеціалістом для пошуку нової роботи;
  • Потребують психологічної стабілізації та готові співпрацювати з психологами;
  • прагнуть до змін та самостійності, готові приймати допомогу та активно співпрацювати задля досягнення цієї мети.
Будинок від Vsimdim

Що пропонує Vsimdim родинам переселенців?

Перше поселення на чотири родини засновники проєкту вже встановили у селі Усівка Згурівської громади Київської області. Цю територіальну громаду обрали через її готовність сприяти інтеграції переселенців та забезпечити їх робочими місцями.

У межах проєкту надається:

  • Нове, щойно збудоване тимчасове житло у відмінному стані;
  • Допомога у працевлаштуванні (складанні резюме і проходженні співбесіди на заздалегідь підібрані вакансії);
  • 6-12 місячна підтримка психологів, соціальних працівників та юристів в рамках комплексної програми адаптації на новому місці.

Як долучитись?

Щоб взяти участь у програмі Vsimdim, необхідно заповнити Google-форму за посиланням.

Засновники проєкту попереджають, що термін відповіді може становити від одного тижня до місяця. Але  кандидати у будь-якому випадку отримають листа на пошту щодо подальшої участі в програмі.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк